Be iškalbingo ir savo darbą puikiai išmanančio pažinčių organizavimo meistro ar meistrės patarimų ir pamokymų tokie drovuoliai pasmerkti vienatvei. Jų niekas nelaiko potencialia antrąja puse, kurią galima sutikti tiesiog gatvėje.

Tokios agentūros kaip „Professional Wingman“ Niujorke ar „Wingman Pro“ Los Andžele pelnosi iš pagalbos tokiems desperatiškai antrosios pusės ieškantiems nelaimingiesiems. Pagrindinis tokių paslaugų paketas kainuoja apie 400 dolerių (1034 Lt).

Už papildomus pinigus siūlomi įvairūs seminarai, konsultacijos bei mokymai – apie viską: pradedant derama apranga ir baigiant etiketu prie stalo. Trumpiau tariant, antrosios pusės paieškų mokymai tokiose agentūroje piniginę gali paploninti ir tūkstančiu dolerių (2585 Lt).

Profesionalius pažinčių mezgimo konsultantas Thomas Edwardsas sako: „Galime pasiūlyti ir kitų itin aukšto lygio paslaugų, pavyzdžiui, konsultacijų stiliaus klausimais. Netgi siūlome pagalbą ieškant pažinčių internete. Jeigu pagalbos prašo ne vietos gyventojas, mokymus galime suorganizuoti internetu, konsultuoti „Facebook“ klausimais. Taip pat organizuojame tokius renginius kaip „Confidence Unchained“ (Išlaisvink pasitikėjimą savimi), jie vyksta Niujorke“.

Thomas Edwardsas
Anot Th. Edwardso, verslo idėja jam šovė suvokus, jog pinigų galima užsidirbti pasinaudojus gebėjimu bendrauti ir sukaupta patirtimi. Nuo tada vyras pragyvenimui užsidirba padėdamas klientams tobulinti socialinius įgūdžius, lydėdamas į renginius ir padėdamas rasti bendrą kalbą su dailiąja lytimi.

„Matau, kas jiems trukdo pasiekti tikslo, pateikiu komentarų, pamokau“, - sako Th. Edwardsas. Štai nuo ko viskas prasidėjo.

„Tai buvo „South by Southwest“ renginyje 2009 metais, kažkas paprašė palydėti prie merginos ir supažindinti. Jeigu pavyks, vaikinas visą ateinančią savaitę statys gėrimus. Na, man pavyko, tris dienas naudojausi nemokamu baru. Idėja, jog galiu padėti žmonėms rasti vienam kitą, užsiliko galvoje“, - pasakoja pažinčių specialistas.

„Wingman Pro“ teikia panašias paslaugas. Ši agentūra veikia kaip elitinė pažinčių agentūra. O nauji klientai pas juos patenka tik tada, kai juos rekomenduoja senbuviai – trumpiau tariant, per pažintis ir rekomendacijas.

Agentūros savininkas Andre gimė Irane, jam daugiau nei 50 metų. Save jis vadina savamoksliu verslininku. Vyras taip pat noriai investuoja į nekilnojamąjį turtą, finansuoja filmus ir ieško naujų talentų. Anot Andre, idėja užsiimti žmonių pažindinimo verslu kilo, nes į JAV atvykstantys verslininkai jo vis prašydavę Los Andžele supažindinti su merginomis.

„Mano klientai – pinigingi vyrai, norintys susipažinti su moterimis. Nieko čia ypatingo, nenoriu būti laikomas suteneriu. Prostitučių nori vienetai. Viskas sąžininga ir paprasta – jiems reikia moterų, nieko neteisėto. Moterų, su kuriomis galėtų susipažinti, vėl pamatyti, kai atvyks į Los Andželą. Dažniausiai jie neturi galimybių to padaryti, o mes tam sudarome palankias sąlygas“, - teigia Andre.