S.Berlusconi anksčiau priėmė V.Putino šeimą savo viloje Italijai priklausančioje Sardinijos saloje.

Birželį jiedu praleido savaitgalį viename vasarnamyje Sibire ir buvo trumpai susitikę Romoje, kai V.Putinas vasarą apsilankė Italijoje.

Vakarų šalys smerkia Rusijos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo aneksiją, o JAV ir Europos Sąjungos valstybės oficialiai rekomenduoja savo piliečiams vengti lankytis tame pusiasalyje.

Rusijos valstybinės naujienų agentūros pranešė, kad S.Berlusconi penktadienį apsilankė kapinėse Sevastopolyje, kur palaidoti italų kariai, žuvę per 1853–1856 metų Krymo karą, ir vėliau susitiko su V.Putinu.

V. Putinas kalbėjo apie Ukrainą

Dabartinės paliaubos Ukrainos rytuose šiuo metu yra pagrindinis pasiekimas, švelninant krizę, pareiškė šeštadienį V. Putinas, kuris su buvusiu Italijos premjeru lankosi Kryme.

„Svarbiausia, kad yra nutraukti šaudymai iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir vadinamųjų savanoriškųjų batalionų pusės. Smūgių šiandien nėra, manau, kad šiandien tai yra pagrindinis pasiekimas“, – sakė jis žurnalistams Sevastopolyje.

Rusijos prezidentas išsakė savo nuomonę, kad santykius su Ukraina reikia atkurti visa apimtimi.

„Reikia atkurti santykius visaverčiu formatu“, – pareiškė V.Putinas, kuris dar sakė tikįs, kad Maskvai ir Kijevui pavyks suderinti Rusijos dujų ir elektros tiekimo Ukrainai klausimus, jeigu prireiktų.

„Manau, kad mes išspręsime ir klausimus, susijusius su dujų ir elektros energijos tiekimu, jeigu prireiktų“, – nurodė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (649)