Apie tai praneša BBC, remdamasi Klivlando policijos duomenimis.

Policija sulaikė tris į penktą dešimtmetį įžengusius įtariamuosius, jie – broliai, vienas iš jų gyvena name, kuriame rado moteris.

Išlaisvino kaimynas

Ištrūkti pavyko A. Berry, kuri ir papasakojo, kad jos pagrobėjas – Arielis Castro ir kad ji pabėgo, kai jis išėjo iš namų. Vyriškis – vienas iš trijų sulaikytų įtariamųjų.
Sulaikyti trys broliai: Arielis, Onilas ir  Pedro Castro.

JAV viename name surastos prieš dešimtmetį dingusios trys moterys. A. Berry išlaisvinęs kaimynas.
Kaimynas Charlesas Ramsey pasakojo išgirdęs, kaip moteris šaukėsi pagalbos prie pagrindinių durų. Jis paklausė, kodėl ji neišeina, bet, pasirodo, durys buvo užrakintos. „Teko išspirti durų apačią. Laimė, jos buvo iš aliuminio. <...> Ji išlindo su dukterimi“, – pasakojo jis. Ch. Ramsey priglaudė kaimynę. Ji papasakojo, kad name gyvena dar dvi moterys.

Moterys - ligoninėje

Medikai patvirtino, kad šiuo metu trys moterys apžiūrimos ligoninėje. „Neįprasta tokių istorijų pabaiga. Labai džiaugiamės“, – sakė gydytojas Geraldas Maloney trumpoje spaudos konferencijoje. Jis teigė, kad moterys bendravo su ligoninės personalu, bet atsisakė pateikti išsamesnės informacijos.

BBC korespondentės Jane Little teigimu, iki šiol manyta, kad merginų nebėra gyvų. Vienos aukos motina galvojo, kad jos dukterį pardavė į sekso vergiją.

Paskutinį kartą apie A. Berry girdėta 2003 m. balandžio 21 d. – tada ji paskambino seseriai ir pasakė, kad ją parveš iš darbo „Burger King“ restorane.

2004 m. G. DeJesus dingo eidama iš mokyklos namo.

Atnaujino bylą po melagingo liudijimo

Praėjusią savaitę buvo atnaujintos dingusių moterų bylos, nes vienas nuteistasis kalėjime papasakojo teisėsaugininkams, A. Berry gali būti palaidota Klivlande. Už melagingą informaciją jis gavo ketverius su pusę metų kalėjimo.

A. Berry motina Louwana mirė 2006 m. kovą, praėjus trejiems metams po dukters dingimo.

„Džiaugiuosi, kad Amanda Berry, Gina DeJesus ir Michelle Knight rado gyvas, – sakė Klivlando meras Frankas Jacksonas. – Yra daug klausimų, bus atliekamas tyrimas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)