Minosvaidžių sviediniai krito aplink separatistų užimtą Ukrainos saugumo valdybos (SBU) regioninio padalinio būstinę, sakoma miesto tarybos pranešime, kuriame gyventojai prašomi „neiti į gatves ir susirasti prieglobstį saugioje vietoje“.

SBU pastate yra įsikūrę separatistų paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ lyderiai.

Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas nurodė, kad ketvirtadienio rytą Donecko centre girdėjosi smarkus bombardavimas.

Vietos sveikatos apsaugos institucijos nurodė, kad vienas žmogus žuvo, o dar du buvo sužeisti Ukrainos rytinio Donecko miesto ligoninėje, nukentėjusioje per bombardavimą, kurio taikinys buvo viena prorusiškų sukilėlių būstinė.

„Šiandien vienam minosvaidžio sviediniui pataikius į ... 1-ąją Donecko miesto ligoninę, vienas žmogus žuvo, o dar du buvo sužeisti“, – sakoma regioninės sveikatos apsaugos administracijos pranešime, kuriame nurodoma, kad tarp nukentėjusiųjų nebuvo medikų.

Anksčiau vietos valdžia informavo, kad trys civiliai žuvo, o dar penki buvo sužeisti praeitą naktį per artilerijos apšaudymą Budionovo rajone šio milijoną gyventojų turinčio pramonės centro pietryčiuose.

Be to, bombardavimas sugriovė aštuonis privačius gyvenamuosius namus, kelis ūkinius pastatus ir garažą, kuriame buvo automobilis.

Ukrainos kariškiai sakė besiruošiantys susigrąžinti kontrolę pagrindinėje sukilėlių tvirtovėje, kai vyriausybės pajėgos, pastarąjį mėnesį pasiekusios svarbių pergalių spausdamos separatistus, apsupo didžiuosiuose regiono miestuose įsitvirtinusius kovotojus.

Trečiadienį viena teritorija netoli Donecko centro tapo pirmojo aviacijos smūgio šiame mieste taikiniu, o tas incidentas padidino nuogąstavimus, kad Doneckas gali tapti nauju mūšio lauku beveik keturis mėnesius vykstančiame pilietiniame kare, kuris jau nusinešė per 1 300 žmonių gyvybių.

Trečiadienį Ukrainos vyriausybės pajėgos nurodė per ankstesnę parą vykusius susirėmimus su sukilėliais praradusios 18 karių. Tai buvo didžiausias per vieną dieną žuvusių Ukrainos karių skaičius per kelias pastarąsias savaites.

Kijevas vėl liepsnoja

Aktyvistai, įsitvirtinę Kijevo centrinėje Nepriklausomybės aikštėje, žinomoje kaip Maidanas, ketvirtadienį pasipriešino bataliono "Kijev 1" kariams, atvykusiems išardyti jų stovyklos.

Kaip pranešė vienas naujienų agentūros "Interfax" korespondentas, palapinių miestelyje įsikūrę žmonės svaido į karius akmenis ir Molotovo kokteilius.

Barikadose priešais Profsąjungų rūmus ir netoli Europos aikštės protestuotojai padegė sukrautas automobilių padangas, taip pat užsiliepsnojo kelios palapinės Maidane. Incidento vietoje dirba ugniagesiai..

Maidano aktyvistai taip pat renka padangas nuo barikadų Instituto gatvėje ir mėgina jas padegti.

Kijevo milicijos departamentas anksčiau pranešė, kad ketvirtadienio rytą sostinės komunalinių tarnybų darbuotojai pradėjo ardyti Maidano stovyklą, naudodami buldozerius.