Portalas news.liga.net praneša, kad pastarosiomis dienomis Donbase dar du žmonės žuvo, o trys buvo sužeisti. Tai „Facebook“ parašė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas.

Taip pat teigiama, kad sekmadienio rytą separatistai bandė šturmuoti Donecko oro uostą. Apie tai pranešė Ukrainos saugumo atstovas Andrejus Lysenko. Pasak jo, bandymas šturmuoti oro uostą vyko apie 10 val.Ukrainos kariuomenė atrėmė ataką. UNIAN teigimu, susišaudymas oro uoste tęsėsi ir per pietus.

UNIAN naujienų agentūra taip pat nurodo, kad neramumai tęsiasi – teigiama, kad šeštadienio naktį Donecke, dviejose srityse, buvo vykdyti išpuoliai, apgadinti kai kurie pastatai. Apie 13 val. pranešta, kad prie sienos su Ukraina ties Krymu rusų kariai įkūrė stovyklą, atgabenama sunkioji technika.

Tiesa, ukraineičiams yra ir džiugių žinių – Ukrainos prezidentas informavo, kad naktį iš nelaisvės buvo paleista 12 ukrainiečių karių, laikytų Donbase.

„Šiandien (sekmadienį) buvo išlaisvinta 12 Ukrainos karių, kurie buvo laikomi nelaisvėje Donecke ir Luhanske", - teigiama socialiniame tinkle paskelbtame pranešime.

Anksčiau skelbta, kad maištininkai išlaisvino septynis Ukrainos karius. Vėliau pasiskelbusios Donecko liaudies respublikos atstovai pareiškė, kad mainai belaisviais gali būti atnaujinti sekmadienį.

Pastaruoju metu vyksta šalių derybos dėl sąrašo asmenų, kurie bus išlaisvinti.