Apie tai pranešė Donecko miesto tarybos spaudos tarnyba.

„Rugpjūčio 10 d. vėlai vakare per artilerijos apšaudymą sviedinys pataikė į Kirovo rajono griežto režimo pataisos kolonijos Nr. 124 gyvenamąją zoną“, – teigiama pranešime.

Žuvo vienas kalinys, 18 žmonių buvo sužeisti. Be to, sviediniai pažeidė štabą, pastotę ir pramoninę zoną. Kolonijoje kilo maištas ir 106 žmonės paliko įkalinimo įstaigą.

Per bombardavimą taip pat įvyko masinis kalinių pabėgimas. „Įstaigoje kilo riaušės, o iš įkalinimo vietos pabėgo 106 žmonės“, – sakoma tarybos pranešime.

Iki pirmadienio ryto dalis bėglių buvo grąžinti į kalėjimą, tačiau jų tikslus skaičius nežinomas, o išsamesnė informacija bus pateikta vėliau pirmadienį, nurodoma miesto tarybos pranešime.

Rugpjūčio 11 d. rytas mieste prasidėjo nuo artilerinių apšaudymų, kurie, kaip spėjama, buvo vykdomi nuo oro uosto ir Jasynovataja gyvenvietės bei Šyrokyj mikrorajono pusės.

4.35 val. nutrūko elektros tiekimas iš 214 pastočių „Točmaš“ gamyklos teritorijoje. 6.20 val. buvo pataisyti 200 pastočių gedimai, vykdomi 14 likusių jungimo darbai.

Sviediniai apgadino gyvenamuosius namus nr. 21 ir 73/1 Buslajevo gatvėje Kijevo rajone, gyvenamąjį namą, esantį Prahos g. 23 Kuibyševo rajone, parduotuvę „Amstor“, esančią Dobrovolskyj g. 4, garažą ir automobilį Južnodoneckaja g. 4 Kirovo raj., 6 garažus ir du automobilius kooperatyve „Topaz-2“ Kuibyševo raj.

Be to, nutrūko elektros tiekimas iš 150 transformatorinių pastočių, todėl be elektros liko vartotojai Kirovo, Petrovsko ir Leninsko rajonuose.

22.30 val. elektros energijos tiekimas buvo atkurtas, pranešė miesto taryba.

Vienas naujienų agentūros AFP korespondentas pasakojo, kad sukilėlių bastionu tapusiame mieste naktį buvo girdimi padriki sprogimai.

Donecko rajonai bombarduojami kelias pastarąsias dienas, kai Ukrainos vyriausybės pajėgos apsupo miestą, pažadėjusios atkovoti jį iš sukilėlių. Pranešimuose skelbiama apie didėjantį civilių aukų skaičių, artilerijai smogus ligoninėms ir namams tame mieste.

Jau per 1,3 tūkst. žmonių žuvo, o daugiau negu 285 tūkst. pabėgo iš savo namų rytiniame šalies regione dėl jau keturis mėnesius vykstančių įnirtingų susirėmimų, kuriuos Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas pripažino pilietiniu karu.

Ukrainos pajėgos ruošiasi paskutiniam Donecko atkovojimo etapui

Ukrainos vyriausybės pajėgos ruošiasi paskutiniam etapui operacijoje, kuriose tikslas – susigrąžinti prorusiškų separatistų tvirtovę Donecką, pasiekusios reikšmingų laimėjimų, kurie padalijo sukilėlių pajėgas, pirmadienį pranešė vienas kariuomenės atstovas.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka nurodė, kad Kijevo vyriausybės pajėgos dabar yra atkirtusios Donecką nuo kito pagrindinio sukilėlių miesto Luhansko, esančio toliau rytuose, arčiau sienos su Rusija.

„Antiteroristinės operacijos pajėgos ruošiasi Donecko išvadavimo paskutiniajai stadijai. Mūsų pajėgos visiškai atkirto Donecką nuo Luhansko.

Siekiame išvaduoti abu miestus, tačiau būtų geriau pirmiausiai išvaduoti Donecką – jis svarbesnis“, – A.Lysenka sakė naujienų agentūrai „Reuters“.