Naktį susirėmimai įsiplieskė trijuose Nangarharo provincijos rajonuose, talibų kovotojams užpuolus kelis afganistaniečių ir vyriausybei ištikimų pajėgų patikros punktus, naujienų agentūrą AFP informavo gubernatoriaus atstovas Attaullah Khogyani.

Jis sakė, kad per kovas Chesarake žuvo mažiausiai 11 Afganistano saugumo pajėgų narių, o Chogjanyje – aštuoni vyriausybei ištikimų pajėgų nariai.

A. Khogyani pridūrė, kad per susirėmimus žuvo apie 30 talibų kovotojų, tarp jų – keli užsieniečiai.

Talibanas informacijos apie šiuos susirėmimus kol kas nekomentuoja.

Šios kovos vyko Dohoje nuo šeštadienio tebesitęsiant Afganistano vyriausybės ir Talibano deryboms dėl ilgai trunkančio konflikto užbaigimo.

Laikinasis Afganistano gynybos ministras Asadullah Khalidas dėl naujausių kovų apkaltino talibus.

„Iš mūsų pusės nebuvo jokių atakų... Priešai ir toliau atakuoja ir lieja afganų kraują“, – kalbėjo jis per ceremoniją, per kurią amerikiečių pajėgos Afganistano kariuomenei perdavė keturis orlaivius „A-29 Super Tucano“.

Vasario mėnesį Vašingtonas ir Talibanas pasirašė susitarimą, atveriantį kelią visų užsienio pajėgų išvedimui iš Afganistano iki 2021 metų gegužės.

Savo ruožtu didelę dalį Afganistano kaimo vietovių kontroliuojantis Talibanas suteikė saugumo garantijų ir pažadėjo surengti derybas su Kabulu, pasibaigus ilgam apsikeitimo belaisviais procesui.