Vašingtonas taip pat tvirtina pasidalinęs naujausiomis komercinių palydovų darytomis nuotraukomis su Abudžos vyriausybe.

"Mes pasidalinome komercinių palydovų informacija, o su Nigerijos vyriausybės leidimu virš šalies teritorijos vykdome pilotuojamas žvalgybines misijas", - spaudai sakė neprisistatęs JAV pareigūnas, konkrečiai neįvardijęs, kokie orlaiviai naudojami operacijoje.

Amerikiečių pareigūnai taip pat neatmetė galimybės, jog prieš "Boko Haram" gali būti pasitelkti ir bepiločiai skraidantys aparatai. Valstybės departamento atstovė Džen Psaki (Jen Psaki) "Reuters" korespondentams sakė, kad ekspertai atidžiai analizuoja neseniai islamistų paviešintą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotos 136 musulmoniškais apdarais vilkinčios mergaitės. Parodomajame vaizdo reportaže islamistai tikina mergaites "atvertę" į islamą, nors daugumos pagrobtųjų šeimos nariai tikino esantys krikščionys.

Nigerijos vyriausybė pranešė, jog dėl mergaičių paleidimo "svarstomi visi galimi variantai", tačiau atmetė islamistų reikalavimą mergaites iškeisti į suimtus "Boko Haram" kovotojus. Sekmadienį Nigerijos prezidentas Džonatanas Gudlakas (Jonathan Goodluck) sakė esąs įsitikinęs, jog su užsienio vyriausybių pagalba visos pagrobtosios netrukus bus namuose.

Nigerijos vyriausybei tiriant daugiau kaip 200 mergaičių pagrobimą, šaliai sutiko talkinti JAV ir Didžiosios Britanijos pareigūnai, o netrukus prie operacijos prisijungs ir Izraelio žvalgyba.