Monetos reverse – šūkis „Taika, klestėjimas ir draugystė su visomis šalimis“, o apačioje nurodyta „skyrybų“ su ES data. Aversas liko tradicinis – jame vaizduojamas Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II profilis. 2020 metais bus nukalta dar 7 milijonai tokių monetų.

„Išstojimas iš ES – posūkio taškas mūsų istorijoje, ir ši moneta simbolizuoja naujo skirsnio pradžią“, - pareiškė Jungtinės Karalystės iždo kancleris Sajidas Javidas. Pranešama, kad į Karališkąją monetų kalyklą jau kreipėsi daugiau kaip 13 tūkstančių žmonių, norinčių tapti pirmaisiais naujo piniginio ženklo savininkais.

Įdomu tai, kad nukalti monetą pavyko tik iš trečio karto. Mat iš pradžių planuota, kad „Brexitas“ įvyks 2019 metų kovo 29 d., paskui – spalio 31 d. Kiekvieną sykį šiai datai buvo kaldinamos 50 pensų atminimo monetos, bet dėl „Brexito“ atidėjimo jas teko išlydyti.

„Brexitui“ skirtų monetų partijos dydis Jungtinėje Karalystėje pasidarė priklausomas nuo to, kaip į šį įvykį žiūri iždo kancleris. Buvęs iždo kancleris Philipas Hammondas, kuris buvo laikomas narystės Europos Sąjungoje išsaugojimo šalininku, planavo kovo 29 d. išleisti kolekcinę partiją – tik 10 tūkstančių tokių piniginių ženklų, įprastą Didžiojoje Britanijoje atminimo ir jubiliejinių monetų partiją.

Ph. Hammondą pakeitęs karštas „Brexito“ šalininkas S. Javidas, žiniasklaidos nuomone, nusprendė pademonstruoti visišką naujosios vyriausybės ištikimybę „Brexito“ idėjai. Tuo ir galima paaiškinti monetos išleidimą į apyvartą kelių milijonų partija.