Svetlana Lunkina dienraščiui "Izvestija" sakė, kad kilus problemoms dėl filmo, kurį statant dalyvavo ir jos vyras, ji teatre pasiėmė atostogų iki sezono pabaigos.

"Izvestija" nurodo, kad S.Lunkinos jau pusę metų nebuvo Rusijoje ir kad nėra jokios aiškios sąsajos tarp jos problemų ir sausio 17 dieną įvykdyto išpuolio prieš Didžiojo teatro meno direktorių Sergejų Filiną, kuriam į veidą buvo šliūkštelėta rūgšties.

Vis dėlto tokios garsios šokėjos pabėgimas iš Rusijos akcentuoja įtampą Didžiajame teatre po S.Filino užpuolimo, dėl kurio teatro vadovybė kaltina vidaus konfliktus.

"Manau, mums reikia reaguoti į šias grėsmes. Šie žmonės neturi teisės kištis į mūsų privačius gyvenimus ar į mano profesinį darbą", - minėtam laikraščiui sakė S.Lunkina, kuri grasinimų nedetalizavo.

S.Lunkina, kuri Didžiajame teatre šoka nuo 1997 metų, yra viena labiausiai patyrusių trupės žvaigždžių ir šiemet turėjo pasirodyti naujame britų choreografo Wayne'o McGregoro pastatyme.

"Turėjau dirbti daug įdomių darbų, įskaitant kelias premjeras", - sakė ji.

Pasak S.Lunkinos, grasinimai yra susiję su filmo apie didžią Rusijos imperijos baleriną Matildą Kšesinskają projektu, kuriame dirbo jos vyras, prodiuseris Vladislavas Moskaliovas.

V.Moskaliovas susipyko su savo verslo partneriu ir buvo išmestas iš projekto, o dabar jo buvęs partneris iškėlė jam 3,7 mln. dolerių ieškinį.

Didžiojo teatro atstovė Katerina Novikova patvirtino minėtam laikraščiui, kad S.Lunkina paprašė atostogų šiam sezonui ir kad trupė prašymą patenkino.

Tačiau, pasak jos, neaišku, kaip trupė galėtų padėti S.Lunkinai, kai tas ginčas yra susijęs su jos vyro darbu.

"Ana Pavlova taip pat išvyko iš Rusijos dėl savo vyro veiklos", - sakė K.Novikova, paminėdama garsią Rusijos baleriną, kuri iš savo tėvynės išvyko 20-ojo amžiaus pradžioje.

S.Filinas šiuo metu yra gydomas Maskvos ligoninėje; jam buvo atliktos kelios operacijos stengiantis išgelbėti regėjimą ir atkurti sužalotą veidą.

S.Lunkina laikraščiui "Izvestija" sakė mananti, kad S.Filino užpuolikas "gali nebūti žmogus, dirbantis Didžiajame teatre, bet (gali būti) žmogus, susijęs su šiuo teatru ir baletu".