„Nesutinkame, kad asmenys būtų naudojami diplomatinėse šachmatų partijose... Vis esame itin susirūpinę dėl jo (P. Whelano) ir jo šeimos“, – interviu visuomeniniam transliuotojui BBC sakė užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas.

„Mums reikia pamatyti, kokie jam yra iškelti kaltinimai“, – pabrėžė J. Huntas ir pridūrė, kad Britanija paprašė Rusijos leisti teikti P. Whelanui konsulinę pagalbą, bet dar negalėjo jo aplankyti.

JAV ambasadorius Maskvoje Jonas Huntsmanas trečiadienį aplankė P. Whelaną, laikomą Lefortovo kalėjime Rusijos sostinėje.

Paklaustas, ar JK Užsienio reikalų ministerija pakeis rekomendacijas Britanijos piliečiams, ketinantiems apsilankyti Rusijoje, J. Huntas atsakė: „Aišku, toks dalykas yra aktyviai svarstomas.“

P. Whelano advokatas ketvirtadienį sakė, kad jo klientas praeitą savaitę buvo sulaikytas Maskvoje ir apkaltintas šnipinėjimu.

Amerikiečiui, neigiančiam šiuos kaltinimus, gresia iki 20 metų įkalinimo, jeigu jis būtų pripažintas kaltu.

Britanijos ir Rusijos diplomatiniai santykiai pastaruoju metu buvo yra labai įtempti, ypač po praeitais metais įvykusio mėginimo nužudyti Anglijoje vieną buvusį rusų dvigubą agentą nervus paralyžiuojančia medžiaga.

JK kaltina Rusiją organizavus šį išpuolį, tačiau Maskva tai atkakliai neigia. Dėl šio incidento kai kurios šalys išsiuntė dešimtis Rusijos diplomatinių darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)