Romos meru išrinktas buvęs finansų ministras Roberto Gualtieri, gavęs aiškią daugumą ir nurungęs centro dešinės kandidatą Enrico Michetti. R. Gualtieri iš Demokratų partijos surinko apie 60 proc. balsų. „Esu tikrai pagerbtas pasitikėjimo, kuris man buvo suteiktas“, - sakė jis.

Per pirmąjį balsavimo ratą prieš dvi savaites nesmarkiai pirmavo E. Michetti, remiamas dešiniosios Šiaurės lygos ir kraštutinių dešiniųjų partijos „Italijos broliai". Ligšiolinė Romos merė Virginia Raggi iš populistinio Penkių žvaigždučių judėjimo palieka postą, prieš penkerius metus įsiveržusi į valdžią žadėdama pakeisti neveiksnią Italijos sostinę. V. Raggi nepatekus į antrąjį balsavimo ratą, buvęs Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte, taip pat Penkių žvaigždučių judėjimo atstovas, dalyvavo kampanijoje už R. Gualtieri, ėjusį finansų ministro pareigas jo kabinete nuo 2019 iki 2021 metų.

Tarp kitų reikšmingų Italijos vietos rinkimų rezultatų - Turinas, išsirinkęs centro kairės merą. Taip šis miestas pasekė Milano ir Neapolio pavyzdžiu. Turint galvoje, kad jau beveik dešimtmetį kairiųjų merą turi Palermas, kairiųjų administracijos dabar valdo iš viso penkis didžiausius Italijos miestus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)