„Tai buvo žmogiškumo banga, kuri paskatino šį tą prisiminti ir parodė, kad galbūt nepraradome vilties šiame pasaulyje“, – sakė iš Alabamos kilęs Derekas Simmonsas. Jis greitai organizavo žmonių grandinę ir su žmona Jessica plaukė padėti potvynio atskirtai grupelei žmonių.

D. Simmonsas pasakojo, kad atėjo į paplūdimį su žmona, savo motina, dviem dukterėčiomis ir vienos iš jų vaikinu. Vienu metu jie pamatė, kad prie kranto susidarė grupelė žmonių, kai kurie rodė į vandenį.

„Pagalvojome – atplaukė ryklys, jų čia daug plaukioja“, – pasakojo D. Simmonsas, persikėlęs su žmona į Panamą iš Alabamos.

„Nuėjome pažiūrėti, kas vyksta, paklausiau toliausiai stovėjusių vyrų, ar viskas gerai. Jis atsakė: „Ne, va ten žmonės skęsta. Negaliu iki jų nuplaukti, srovė per stipri.“

Pasakiau: „Sukvieskime kuo daugiau žmonių ir suformuokime gyvą grandinę.Skruzdėlės visada suformuoja grandinę, jei kuri patenka į bėdą.“

Susirinko nemažai žmonių, jie padėjo 26 m. D. Simmonsui ir jo 29 m. žmonai nuplaukti toliau su plaukimo lentomis ir priplaukti iki potvynio nuo kranto atkirstos žmonių grupelės.

Sunkiausia buvo padėti 67 m. moteriai, kuri vandenyje patyrė širdies smūgį ir buvo be sąmonės, sakė D. Simmonsas.

Vėliau Roberta Ursrey pranešė, kad jos motina ligoninėje, o jos būklė stabili. „Mūsų akyse ji neteko sąmonės (vandenyje), – rašė R. Ursrey. – Potvynio srovė buvo labai, nieko negalėjome padaryti.“

Panamos paplūdimio policijos atstovas spaudai sakė, kad du pareigūnai įspėjo žmones nelipti į vandenį, nes bijojo, kad juos nuneš srovė. Buvo iškviesti gelbėtojai su motorine valtimi, tik jie atplaukė jau išgelbėjus žmones.