Įstatymų leidėjai įsikišo po to, kai penktadienį Vokietijoje vykusi Ramšteino konferencija baigėsi be Vakarų sąjungininkių įsipareigojimo nusiųsti Ukrainai daugiau kovinių tankų, nepaisant prezidento Volodymyro Zelenskio raginimo paspartinti karinės paramos teikimą.

Grupę, kurią sudaro 24 pagrindinių Bendruomenių rūmų komitetų pirmininkai ir dešimtys eilinių parlamento narių, koordinavo leiboristas Chrisas Bryantas, ketinant susisiekti su federaliniu gynybos ministru Borisu Pistoriumi „šiuo itin skubiu momentu“.

„Žinome, kad Vokietija deda daug pastangų remdama Ukrainą, ypač per pastaruosius dvylika mėnesių. Suprantame istorines priežastis, dėl kurių nenorima suteikti vokiškų ir Vokietijoje pagamintų tankų, – rašoma laiške, kurio kopiją gavo „The Sun“. – Vis dėlto šiuo itin skubiu metu norėtume jus paraginti persvarstyti savo poziciją ir leisti, kad artimiausiomis dienomis Ukrainai būtų pateikti Vokietijai priklausantys ir Vokietijoje pagaminti tankai „Leopard 2“.

Tai įvyko po to, kai JK užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly BBC laidai pareiškė, kad nenorėtų „nieko nenorėtų labiau“, kaip tik matyti ukrainiečius apginkluotus Vokietijoje pagamintais tankais.

Tačiau jis tiesiogiai nekritikavo Berlyno, pabrėždamas, kad galiausiai „kiekviena suvereni NATO šalies vyriausybė turi nuspręsti, kaip geriausiai ji gali paremti ukrainiečius“.

Kol kas iš NATO sąjungininkių tik JK sutiko siųsti tankus Ukrainai – 14 britų kariuomenės tankų „Challenger 2“.

Tačiau jis pažymėjo, kad nieko labiau nenorėtų, kaip tik matyti ukrainiečius aprūpintus „tomis pačiomis moderniausiomis šarvuotosiomis mašinomis“.

Taip pat sekmadienį Ukrainoje netikėtai apsilankė buvęs ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, kuris sakė, kad jam „garbė“ būti ten ir parodyti solidarumą su karo nuniokota šalimi. Buvęs premjeras vyko ten V. Zelenskio kvietimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją