„Šiandien turime nuostabią saulę Romoje. Bendra nuotaika – puiki, o žmonės gamtos simbolius palaikė geru ženklu naujojo popiežiaus inauguracijai. Visi mano, kad šis popiežius bus atviras naujovėms, pokyčiams ir atneš permainas Bažnyčiai, geras permainas“, - įspūdžiais su DELFI pasidalino D. Grybauskaitė.

Prezidentė sakė, kad trumpas pokalbis anglų kalba per pasisveikinimą nebuvo tik formalus, nors visų detalių ji nesiryžo atskleisti be popiežiaus sutikimo: „Šis popiežius nėra formalus. Kai su juo bendrauji, iš karto matai, kad jis kalba žmogiškai, todėl ir aš kalbėjau nuoširdžiai, atvirai. Mes pasidžiaugėme, kad galime vienas kitą pasveikinti. Jis sudaro labai paprasto, rūpestingo, atsakingo ir labai šilto žmogaus įspūdį. Ir tai nuginkluoja.“

D. Grybauskaitė pasakojo, kad ji buvo pristatyta popiežiui: „Tikrai neklausiau, ar jis žino, kas ta Lietuva. Bet man pasirodė, kad jo akys pagyvėjo. Iš kūno kalbos sprendžiant, manau, kad turėtų žinoti, kas mes esame.“

Prezidentė pakvietė pontifiką atvykti į Lietuvą jam patogiu laiku, perdavė visos Lietuvos vardu sveikinimus artėjančių Velykų proga.

Popiežių Pranciškų artimiausiu metu turėtų pasiekti ir dovana nuo Lietuvos žmonių – verba. Prezidentė paaiškino, kad tiesioginės transliacijos metu verbos ir nebuvo galima matyti, nes ji nebuvo nešama į pasveikinimo ceremoniją, dovana perduota per protokolą.

„Ji labai ilga, beveik 2 metrų. Būtų niekaip neįmanoma įteikti tokios ceremonijos metu“, - sakė prezidentė.

Pasak šalies vadovės, kol kas per anksti kalbėti apie šansus gauti audienciją pas popiežių Vatikane.

„Prieš dvejus metus buvau pas buvusį popiežių (Benediktą XVI – DELFI). Įprasta, kad tokie valstybiniai vizitai nevyksta dažnai. Tačiau jau 20 metų, kaip popiežius nebuvo Lietuvoje. Taigi, ko gero, mano pakvietimas atvykti į Lietuvą – labai laiku“, - interviu DELFI sakė D. Grybauskaitė.