JAV diplomatas į Ženevą atvyko ketvirtadienį, o penktadienį ketina susitikti su S. Lavrovu. JAV ir Rusijos pareigūnai jau nuo liepos mėnesio atkakliai siekė susitarti.

Tikimasi, kad abu diplomatai galutinai susitars dėl karinio bendradarbiavimo ir keitimosi informacija Sirijoje. Abi šalys kare Sirijoje remia priešingas puses. Maskva palaiko Sirijos prezidentą Basharą al Assadą, tuo tarpu Vašingtonas ir jos sąjungininkės remia sukilėlių grupes, siekiančias nuversti šalies lyderį.

JAV yra apkaltinusios Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną sąmoningai bombarduojant Sirijoje „nuosaikius sukilėlius“. Tuo tarpu Rusija teigė, kad JAV remia radikalius kovotojus.

J. Kerry į Ženevą atskrido iš Džidos miesto Saudo Arabijoje, kur buvo susitikęs su karaliumi Salmanu. Jie aptarė Jemene vykstantį karą. JAV valstybės sekretorius paskelbė apie naują humanitarinės pagalbos paketą.

Jemene karas tęsiasi jau 18 mėnesių ir nusinešė apie 9 tūkst. gyvybių.

J. Kerrio teigimu, Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras Adelis al Jubeiras pritaria, kad yra būtina kuo greičiau užbaigti šį karą.