„Derybos šia tema baigėsi sėkmingai. Numatau, kad S-300 perdavimas įvyks per gana trumpą laiką“, – H.Amiras Abdollahianas sakė Maskvoje.

„Tai bus atlikta pasitaikius artimiausiai galimybei“, – pridūrė jis po susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotoju Michailu Bogdanovu.

Rusijos URM nepatvirtino šio pareiškimo, bet pirmadienį paskelbtame pranešime pažymėjo, kad „svarbu palaikyti nuolatinį Rusijos ir Irano dialogą“.

Teheranas anksčiau yra sakęs, kad tos raketos bus pristatytos iki šių metų pabaigos.

S-300 kompleksų pardavimą 2010 metais blokavo tuometis Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, bet šių metų balandį dabartinis Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas leido vykdyti tą sandorį, kai Teheranas per derybas Lozanoje užsitikrino istorinę sutartį su Vakarų šalimis dėl savo branduolinės programos.

Maskva sakė, kad pažanga derybose su pasaulio galybėmis dėl Irano branduolinės programos reiškia, kad galima atšaukti draudimą eksportuoti į Iraną raketas „žemė–oras“.

Tą sandorį griežtai pasmerkė Izraelis, o Vašingtonas dėl jo išsakė susirūpinimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)