Spalio 19 d. 7.20 val. diplomato kūną be gyvybės ženklų rado ambasadą saugantis policininkas.

Neaišku, ar jis užsimušė nukritęs, ar jau buvo negyvas prieš kritimą.

Atvykę greitosios pagalbos specialistai nebeatgaivino diplomato.

„Spiegel“ taip pat praneša, kad Rusija nedavė leidimo Vokietijos valdžiai atlikti diplomato kūno skrodimą. Jis buvo perduotas Rusijos ambasadai.

Rusijos ambasadorius pakomentavo „Der Spiegel“, kad šis atvejis – tragiškas incidentas, o nuo tolimesnių komentarų susilaikė.

Vokietijos žvalgybos šaltiniai teigė „Der Spiegel“, jog įtariama, kad antruoju sekretoriumi ambasadoje dirbęs diplomatas iš tiesų buvo slaptas Federalinio saugumo biuro (FSB) pareigūnas, siejamas su aukšto rango FSB generolu.


„Bellingcat“ praneša, kad žuvęs diplomatas – Kirilas Žalo, FSB Antrosios tarnybos direktoriaus pavaduotojo, FSB Konstitucinės tvarkos apsaugos valdybos viršininko, generolo Aleksejaus Žalo sūnus.

Leidinio žurnalistas Christo Grozevas rašo, kad diplomatą pervedė iš Vienos į Berlyną prieš du mėnesius iki Berlyno sostinėje įvykdant buvusio čečėnų sukilėlių vado Zelimchano Changošvilio žmogžudystę.

„Žinoma, tai gali būti sutapimas. Bet paminėtina, kad Vokietijos valdžia mano, kad Z. Changošvilio žudikas sulaukė paramos Berlyne“, – teigė žurnalistas.

Z. Changošvilį nužudė 2019 m. rugpjūtį. Vokietijos valdžia mano, kad prie jo žmogžudystės prisidėjo Rusijos valdžia arba Čečėnijos valdžia. Rusija neigia kaltinimus, 2019 m. gruodį Vladimiras Putinas pavadino Z. Changošvilį kruvinu žmogžudžiu ir pareiškė, kad jis buvo vienas iš teroro išpuolio Maskvos metro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)