Savo paskutinio numerio viršeliui žurnalas pasirinko iš Kubos kilusio amerikiečio Edelio Rodrigezo karikatūrą, kurioje vaizduojamas Amerikos prezidentas, nukirtęs Laisvės simboliui galvą, ir užrašas – Amerika svarbiausia. Bulvarinis „Bild“ įžvelgė paralelę – taip džihadistai elgiasi su savo belaisviais, bet žurnalo leidėjai ginasi – nieko nenorėję provokuoti.

„Norėjome parodyti, kad mums rūpi demokratija, laisvė, spaudos laisvė, teisėsaugos laisvė, kuriai iškilęs pavojus. Mes giname demokratiją, giname tarptautines organizacijas. Ar šie laikai tokie sudėtingi? Taip“, – sakė žurnalo „Der Spiegel“ vyr. redaktorius Klausas Brinkbaeumeris.

Tiesa, kai kurie Vokietijos politikai mano, kad karikatūra blogo skonio, kolegų – laikraščio „FA“ – nuomone, nevertėtų demonizuoti D. Trumpo, nes jam tai tik į naudą. Laikraštis „Die Welt“, kurio savininkai tie patys kaip ir „Bild“, tvirtina, kad toks viršelis kompromituoja žurnalistiką.

„Reakcija iš tiesų labai stebina – kad demonstrantai šį žurnalo numerį kelia kaip plakatus, kad jį perspausdino nemažai Amerikos žiniasklaidos, kad platinamas tinkluose. Kad jis atkreips dėmesį, tikėjomės, bet ne tokios reakcijos“, – pasakojo K. Brinkbaeumeris.

Leidėjai sako, viršelis neturi nieko bendra su D. Trumpo išpuoliais prieš Berlyno politiką. Tai, kad Vokietija atvėrė duris migrantams, D. Trumpas pavadino katastrofiška klaida, o neseniai vienas jo komandos narys apkaltino Vokietija, kad ji naudojasi neva nuvertintu euru, kad įgytų pranašumo prieš Jungtines Valstijas ir Europos partneres.