S. Mnuchinas savo laiške taip pat suabejojo, ar komiteto pirmininko demokrato Richardo Nealo reikalavimas apskritai yra teisėtas. Dėl to esą pradėtos konsultacijos su Teisingumo departamentu.

D. Trumpas iki šiol nėra paskelbęs savo mokesčių deklaracijų. Paprastai kandidatai į prezidentus tai padaro jau per rinkimų kampaniją. Atstovų Rūmų demokratai praėjusią savaitę mokesčių inspekcijos prie Finansų departamento oficialiai pareikalavo D. Trumpo ir kelių jo įmonių mokesčių deklaracijų už 2013-2018 metų mokestinius metus. Kaip terminas buvo nurodyta balandžio 10-oji.

Baltieji rūmai jau atmetė reikalavimą. D. Trumpas trečiadienį pareiškė, kad ir toliau nesutiks paviešinti savo mokesčių deklaracijų. Jis esą to nedarys, kol finansų institucijos deklaracijas dar tikrina.

Kritikai D. Trumpo argumentą vadina išsisukinėjimu. Esą nėra įstatymo, nurodančio, kad negalima skelbti mokesčių deklaracijų, kol jos yra tikrinamos. Demokratų kongresmenas Danas Kildee'as praėjusią savaitę kalbėdamas CNN suabejojo, ar apskirtai vyksta D. Trumpo mokesčių patikrinimas. „Jis taip sako. Tačiau mes žinome, prezidentas daug sako“, - teigė parlamentaras.