Vakcina užtikrino 88 proc. apsaugą nuo hospitalizavimo ir 91,4 proc. apsaugą nuo sunkių ligų neįvardytam skaičiui žmonių, dalyvavusių tyrime nuo birželio 20 d. iki liepos 17 d., teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos ketvirtadienio ataskaitoje.

Ataskaitoje nurodoma, kad šie duomenys gali būti iškraipyti dėl skirtingų testavimo būdų lyginant paskiepytų žmonių grupes su tomis, kurios nebuvo skiepytos.

Delta atmaina pirmą kartą atsirado Indijoje ir šiuo metu plinta visame pasaulyje, vyriausybėms skubant skiepyti žmones, kartais užkrėsdama ir pilnai pasiskiepijusius nuo „Covid“. Dėl mutacijos kai kurios šalys buvo priverstos atidėti arba permąstyti planus sušvelninti verslo, laisvalaikio ir kelionių apribojimus.

Izraelis įgyvendino vieną efektyviausių skiepijimo programų – 57 proc. jo gyventojų buvo pilnai paskiepyti, tačiau pastaruoju metu šalyje stebimas delta atmainos sukeltų infekcijų augimas. Kritinių atvejų skaičius taip pat išaugo, tačiau kol kas jie tėra dalelė to piko, kuris buvo užfiksuotas šių metų pradžioje.

Ministras pirmininkas Naftali Bennettas paragino skiepytis vakcinų skeptikus – kurių yra apie 1,1 mln., – ir vadina tai efektyviausiu būdu įveikti delta atmainą. Vyriausybė taip pat atnaujino kai kuriuos uždariems renginiams taikomus apribojimus ir planuoja uždrausti skrydžius į kelias šalis, kuriose infekcijų skaičius auga, įskaitant JK ir Kiprą.