Andrejus Jeriominas savo „Facebook“ puslapyje rašė: „Buvau išmestas iš oro linijų „Delta“ lėktuvo!!!! Sietlas – Atlanta! Nepaisant to, kad turiu platininę narystės kortelę. Už tai, kad esu Rusijos pilietis. Nejuokauju. Keleivis šalia manęs atsisakė skristi su manimi, nes jo teigimu esu Krymo okupantas, kaip ir visi kiti Rusijos piliečiai. Dėl to turėjau skristi kitu reisu, gerokai vėliau. Juokingi idiotai. Telaimina Dievas Ameriką. Metas grįžti namo po čia nugyventų 22 metų“, – rašė A. Jeriominas, pridūręs, kad jis turi Amerikos pilietybę.

Pasak „Moscow Times“ pranešimo, A. Jeriominas, atsakydamas į komentarus prie jo įrašo socialiniame tinkle, sakė, kad incidento metu vilkėjo drabužius su užrašu „Russia“. Taip jis norėjo išreikšti palaikymą Rusijos sportininkams.

Vyras pridūrė, kad jam „nusispjaut ant politikos“.

Pranešime taip pat priduriama, kad Rusijos ambasada Vašingtone „Facebook“ įraše (rusų kalba) parašė, kad bando išsiaiškinti šį incidentą. Taip pat angliškai pridūrė: „Delta“, bus komentarų?“

Tuo tarpu oro linijos „Delta“ pranešime valstybinei Rusijos naujienų agentūrai „RIA Novosti“ rusiškai atsakė, kad vyras buvo išlaipintas vien tik saugumo sumetimais.

„Kol buvo ruošiamasi liepos 24 dienos reisui 1588 iš Sietlo į Atlantą, vėlai atvykęs keleivis įsibrovė pro uždarytas įlaipinimo duris ir sukėlė paniką“, – teigiama oro linijų pranešime.

Kitame pranešime, kuris buvo pateiktas „Sputnik International“, „Delta“ teigia: „Dėl saugumo pažeidimo klientą apklausė teisėsaugos pareigūnai ir paskui jis buvo perregistruotas vėlesniam skrydžiui į Atlantą. Abu skrydžiai įvyko be incidentų. Mūsų klientų ir įgulos saugumas yra pagrindinė „Delta“ atsakomybė“.

Taip pat pranešama, kad A. Jeriominas ketina paduoti oro pervežimų bendrovę į teismą.

Tai jau ne pirmas prieštaringai vertinamas su „Delta“ susijęs ginčas. Labai panašus incidentas nutiko prieš kelias savaites. Tada konservatyvi socialinių reikalų ir politikos komentatorė Ann Coulter „Twitter“ pavadino kompaniją „Delta“ „blogiausiomis oro linijomis“ Jungtinėse Amerikos Valstijose, mat ji skrydžio metu buvo iškelta iš padidintos kėdės.

Liepos 7 dieną buvo pranešta, kad skrydžio palydovas, mėgindamas sutrukdyti atidaryti avarines duris, virš keleivio galvos sudaužė didelį butelį raudonojo vyno. Vyras, kurio tapatybė nurodoma kaip Josephas Danielis Hudekas, vienam iš skrydžių palydovų du kartus tvojo per veidą, kai šis mėgino neleisti jam atidaryti avarinio išėjimo durų. Kai keleivis puolė muštis, pirmas raudonąjį vyną stvėrė J. D. Hudekas, o palydovas tvojo jam per galvą buteliu raudonojo desertinio vyno. Vėliau J. D. Hudekas buvo apkaltintas tuo, kad trukdė skrydžio įgulai.