Ministras sakė pateikęs prezidentui Nikui Anastasiadžiui savo atsistatydinimo prašymą dėl „principų ir sąžinės“ priežasčių, bet pridūrė, kad asmeniškai nėra susijęs su byla dėl nusikaltimų, apie kuriuos beveik trejus metus nieko nebuvo žinoma.

Kipro žiniasklaida skelbia, kad įtariamasis, Kipro graikų armijos karininkas Nikas Metaksas, prisipažino dėl septynių žmogžudysčių. Anot žiniasklaidos, tai yra pirmoji žudiko maniako byla šioje saloje.

„Pasakiau prezidentui apie savo sprendimą palikti teisingumo ministro postą dėl politinės atsakomybės priežasčių“, – sakė J. Nikolajas žurnalistams.

Jis taip pat paragino policijos skundų komisiją atlikti nepriklausomą tyrimą atsakingiems asmenims nustatyti. Anot J. Nikolajo, akivaizdu, kad dėl septynių aukų nebuvo iškart imtasi reikiamų tyrimo veiksmų.

„Niekada nerodžiau nepagarbos. Rodžiau poreikį atlikti nepriklausomą tyrimą, galintį parodyti procedūrų spragas“, – sakė ministras žurnalistams.

N. Anastasiadis pranešė priėmęs J. Nikolajo atsistatydinimą.

„Didžiai apgailestaudamas priėmiau teisingumo ministro @MJPO_INicolaou atsistatydinimą“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“ ir pavadino J. Nikolają vienu iš artimiausių savo kolegų.

Nuo balandžio 14 dienos, kai turistai aptiko pirmosios aukos kūną, Nikosijos apylinkėse buvo rasti iš viso dviejų filipiniečių, nepalietės ir dar vienos neidentifikuotos moters palaikai.

Šiuo metu intensyviai ieškoma dar trijų kūnų: šešiametės filipinietės ir dviejų rumunių – motinos bei jos paauglės dukters.

Kipro pareigūnai kaltinami tuo, kad dėl aplaidumo ir rasistinių nuostatų nesiėmė reikiamų veiksmų ištirti minėtų moterų dingimo.

Prezidentas N. Anastasiadis savo pareiškime tviteryje rašė, kad jis, kaip ir visa visuomenė, buvo sukrėstas ir pasibaisėjęs dėl šių beprecedenčių nusikaltimų.

„Noriu patvirtinti mūsų pasiryžimą iki galo ištirti šias baisias žmogžudystes, taip pat faktus, susijusius su skundais dėl dingusių asmenų“, – pažymėjo jis.