„Apie 140 kariškių lankėsi Kinijoje, o kiti vienaip ar kitaip susidūrė su joje buvusiais žmonėmis“, - sakoma pranešime. Gynybos ministerija pažymi, kad 330 kariškių paskirtas karantinas jų pačių namuose, o dar 630 – karinėse bazėse.

Tarp kariškių kol kas nebuvo užfiksuota susirgimų koronaviruso sukelta naujo tipo pneumonija. Šios priemonės yra prevencinės, kadangi viruso inkubacinis laikotarpis – 14 dienų.

Iki trečiadienio Pietų Korėjoje užfiksuota 18 užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Kinija praėjusių metų gruodžio 31 d. pranešė Pasaulio sveikatos organizacijai apie nežinomo tipo pneumonijos protrūkį Uhane – dideliame prekybos ir pramonės centre, kuriame gyvena daugiau kaip 11 milijonų žmonių. Ligos sukėlėjas - koronavirusas 2019-nCoV – buvo nustatytas sausio 7 d. Be Kinijos, jis jau aptiktas 24-iose šalyse. Pasaulio sveikatos organizacija pneumonijos protrūkį Kinijoje pripažino tarptautine nepaprastąja situacija.

Trečiadienį Kinijoje patvirtintų susirgimo viruso 2019-nCoV sukelta pneumonija atvejų skaičius viršijo 24,3 tūkstančio, o nuo jos mirusių žmonių skaičius išaugo iki 491.