Apie tai praneša Delfi.lv, kurį cituoja „Belsat“.

Liepos 14 d. A. Lukašenka pasisakė per festivalio „Slavianskij Bazar“ atidarymo ceremoniją Vitebske. „Pul Pervogo“ pasivadinęs „Telegram“ kanalas tą pačią dieną pranešė, kad A. Lukašenką prie scenos „užklupo žurnalistai iš Rygos vaikų radijo ir televizijos akademijos“.

Kanalo tvirtinimu, „Academy KidsTV“ atstovai A. Lukašenkos spaudos tarnybai buvo išsiuntę laišką, kuriame pageidavo jo interviu.

Valstybinė propaganda pasinaudojo latvių paauglių vizitu į Baltarusiją, siekdama pagerinti A. Lukašenkos viešuosius ryšius ir sukurti teigiamą jo įvaizdį, kad esą jis artimas liaudžiai ir atviras visiems.

Kanalo „Pul Pervogo“ teigimu, jo spaudos sekretorė Natalija Eismont esą norėjo neleisti pokalbiui įvykti, „bet mes juk pažįstame A. Lukašenką – jis niekada neatsisakys“.

Internete buvo paskelbtos vieno iš paauglių, dėvėjusio aprangą su akademijos simbolika, fotografijos ir ištraukos iš pokalbio.

Pavyzdžiui, viename iš šių fragmentų A. Lukašenka „atskleidė savo sėkmės formulę“, kuri yra tokia: „gimti prezidentu.“

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pranešė, kad jo vadovaujama ministerija pareikalaus atsakingų tarnybų įvertinti „Academy KidsTV“ kelionę į Baltarusiją.

„Atsižvelgiant į šiurkštų Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijų dėl kelionių saugumo nepaisymą ir dalyvavimą informaciniame kare, tokių organizacijų veikla yra nepriimtina ir turėtų būti nutraukta“, – tviteryje rašė ministras.

Latvijos valstybės saugumo tarnyba nuo komentarų susilaikė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)