„Argi ne gėda, kad kažkas gali parašyti straipsnį arba knygą, išgalvoti visas tas istorijas, suformuoti asmens paveikslą, kuris iš tiesų yra visiškai priešingas, ir dar išsisukti be jokios bausmės ar atpildo“, - parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Nežinau, kodėl Vašingtono politikai nekeičia šmeižto įstatymų?“ - stebėjosi jis.

Šis D. Trumpo pareiškimas buvo naujausias jo atsakas į B. Woodwardo knygą „Baimė: D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose“ (Fear: Trump in the White House) apie pikto ir nesitvardančio prezidento gniaužtuose atsidūrusį „pamišėlių miestą“ - Baltuosius rūmus.

Knygoje nuodugniai aprašomos situacijos, kai dabartinio valstybės vadovo esami ir buvę patarėjai vadino D. Trumpą „idiotu“ bei „melagiu“, reiškė abejones jo nuovoką ir paėmė nuo jo darbo stalo dokumentus, kad užkirstų kelią prezidentui pasitraukti iš keleto prekybos sutarčių.

Rugsėjo 11 dieną knygynų lentynose pasirodysiančią knygą D. Trumpas pavadino „visuomenės mulkinimu“ ir leido suprasti, kad knyga išleidžiama siekiant paveikti lapkritį įvyksiančių kadencijos vidurio rinkimų rezultatus.

Nors B. Woodwardso atvira knyga nėra pirmas nepalankiai D. Trumpą apibūdinantis leidinys, tačiau jos laukiama su ypatingu susidomėjimu, nes knygos autorius yra JAV prezidentą Richardą Nixoną pašalinti iš posto padėjęs žurnalistas.