A. Sabisky 2014 m. internete pareiškė, kad juodaodžiai amerikiečiai yra mažiau protingi nei baltaodžiai.

Jis taip pat tvirtino, kad vienas iš būdų sustabdyti neplanuotus nėštumus, kurie neva „sukuria nuolatinę žemesniąją klasę“, yra priversti žmones naudotis kontraceptinėmis priemonėmis.

A. Sabisky teigė, kad jis tapo „didžiulės asmenybės nužudymo kampanijos“ auka, ir atsistatydino jis esą dėl to, kad nenorėjo blaškyti kolegų vyriausybėje.

„Žiniasklaidos isterija dėl mano senų dalykų yra beprotiška, bet aš norėjau padėti Jos Didenybės vyriausybei, o ne blaškyti. Taigi, nusprendžiau atsistatydinti iš sutartininko pareigų“, – tviteryje rašė A. Sabisky.

Jis sakė besitikintis, kad vyriausybės pasamdys daugiau žmonių su „gera geopolitinių prognozių patirtimi“ ir kad „žiniasklaida išmoks neišiminėti citatų iš konteksto“.

„Pasirašiau tikram darbui, o ne didžiulei asmenybės nužudymo kampanijai. Jei negaliu tinkamai dirbti savo darbo, nėra prasmės“, – sakė jis, pridūręs, kad „daug kitų dalykų“ gyvenime.

JK vyriausybės atstovai ne kartą atsisakė komentuoti, ar pats B. Johnsonas palaiko tokį savo patarėjo požiūrį.

„Nekomentuosiu dėl atskirų paskyrimų“, – teigė atstovas.

Pagrindinė opozicinė Leiboristų partija ragino atleisti A. Sabisky.

„Teisinga, kad Andrew Sabisky nebedirba vyriausybėje. Jis niekada ir neturėjo būti priimtas“, – sakė vienas partijos vadovų Ianas Lavery, pabrėždamas, kad B. Johnsonas „turės atsakyti į rimtus klausimus“.

B. Johnsono vyriausiasis patarėjas yra Dominicas Cummingsas, kuris formavo oficialią „Brexit“ kampaniją.

2014 m. D. Cummingso tinklalapyje A. Sabisky rašė: „Vienas iš būdų išspręsti neplanuotų nėštumų problemą, kuriančią nuolatinę žemesniąją klasę, yra įteisinti priverstinę ilgalaikę kontracepciją nuo pat lytinio subrendimo.“