Oficialus patvirtinimas iš Pasaulio akrobatinio rokenrolo konfederacijos (WRRC) gautas praėjus dviem metams nuo tos dienos, kai „Reuters“ pirmą kartą prabilo apie K. Tichonovos ryšius su Rusijos prezidentu ir dėl to sulaukė rimtų nemalonumų.

WRRC viceprezidentas teisės klausimais Manfredas Mohabas „Reuters“ pareiškė su K. Tichonova artimiau susipažinęs tada, kai jie kartu dirbo konfederacijos prezidiume.

Paklaustas, ar jis žinojo, kad K. Tichonova yra Rusijos prezidento dukra, jis atsakė: „Taip. Aš ją pažįstu. Taip, žinoma“. Perklaustas antrą kartą, jis pritariamai linktelėjo galvą ir pakartojo: „Taip“.
Nei Kremlius, nei pati K. Tichonova į „Reuters“ užklausas neatsako.

Rusijos banko „Gazprombank“ vadovų tarybos pirmininko pavaduotojas Andrejus Akimovas 2015 metais „Reuters“ sakė, kad K. Tichonova tikrai yra V. Putino dukra, tačiau vėliau savo žodžių išsižadėjo.

„Reuters“ moters tapatybę patvirtino ir dar du šaltiniai, kurie pageidavo išlikti anonimais.

Katerina Tichonova

Pasirodžius publikacijai, „Gazprombank“ pareiškė, kad A. Akimovas „buvo nustebęs ir pasipiktinęs“ dėl „Reuters“ jam priskirtų žodžių, esą jis nieko panašaus nėra sakęs.

Antradienį su „Reuters“ žurnalistais bendrauti nepanoro nei A. Akimovas, nei „Gazprombank“ atstovai.

KGB kadaise dirbęs V. Putinas savo asmeninį gyvenimą saugo po devyniais užraktais ir visada stengėsi savo dukras – Mariją ir Kateriną – apsaugoti nuo viešumos.

Nors Katerinos tapatybė visada buvo numanoma, pati K. Tichonova jos niekada nepatvirtino. Nepatvirtina ir Kremlius, kuris teigia V. Putino artimųjų gyvenimo nekomentuojantis.

M. Mohabas – pirmasis pareigūnas, oficialiai įvardijęs moters ryšius su V. Putinu (nuo tada, kai 2015 metais tai padarė A. Akimovas).

Katerina Tichonova

K. Tichonova, kuri naudojasi motinos mergautine pavarde, vadovauja valstybės finansuojamiems projektams Maskvos valstybiniame universitete ir dirba WRRC viceprezidente plėtrai ir rinkodarai.

31 metų moteris aktyviai pati šoka akrobatinį rokenrolą, ne kartą dalyvavo varžybose. Ji ištekėjusi už Kirilo Šamalovo – vieno iš artimiausių V. Putino bičiulių sūnaus – kuriam sandoriai didžiausioje Rusijos chemijos gamykloje padėjo susikrauti mažiausiai 1 mlrd. dolerių turtą.

M. Mohabas su „Reuters“ kalbėjosi sekmadienį Maskvoje, kur vyko Akrobatinio rokenrolo pasaulio čempionatas. Paklaustas, ar K. Tichonovą siejantys asmeniniai ryšiai su prezidentu atneša naudos šiai nišinei sporto šakai, jis atsakė: „Neabejotinai taip“.

Šis sportas klesti dėl Rusijos pastangų. „Šiuo metu parengtas didelio masto vystymo projektas, prie kurio dirbama visuose žemynuose, daugybėje šalių. Ir viskas prasideda nuo Rusijos“, – džiaugiasi M. Mohabas.