Šis žingsnis gali suteikti E. Letta iš centro kairės Demokratų partijos galimybę išgelbėti vyriausybę po penkių S. Berlusconi Laisvės tautos partijos narių pasitraukimo iš ministrų postų. 20 Laisvės tautos senatorių informuos partijos lyderį, jog gali sudaryti atskirą grupę aukštuosiuose parlamento rūmuose, šaltinis sakė „Reuters“.

„Jeigu S. Berlusconi nesutiks žengti žingsnio atgal, trečiadienį jau galime turėti naują nuosaikiųjų grupę“, - sakė šaltinis.

S. Berlusconi sprendimas dėl penkių ministrų atsistatydinimo šeštadienį sukėlė Italijoje politinį chaosą.

Be kita ko, tai dar labiau paaštrino susiskaidymą tarp S. Berlusconi partijos nuosaikiųjų ir bekompromisių narių. Praėjus dienai po atsistatydinimo visi penki ministrai pareiškė abejones dėl savo sprendimo, kuris buvo įgyvendintas po savaitę kilusios įtampos. Kiti Laisvės tautos nariai taip pat atvirai parodė, jog nesutinka su atsistatydinimais.

Centro dešinės parlamentarai pirmadienį susitinka su S. Berlusconi prieš trečiadienį parlamente vyksiantį balsavimą dėl pasitikėjimo.

Pasak šaltinio, senatoriai yra pasiruošę sudaryti naują konservatorių grupę, atsiskyrusią nuo centro dešinės partijos, kurioje žiniasklaidos magnatas dominavo nuo savo kelio politikoje pradžios 1994 metais.