Per pastarąsias savaites šiaurės vakaruose esančioje Činghai provincijoje įvyko 400 sulaikymų, likę – kitose aštuoniose provincijose.

„Činghai policijos biuras pareiškė, kad policija šturmavo daugybę centrų, priklausančių Visagalio Dievo kultui ir sulaikė daugiau kaip 400 narių bei konfiskavo daugiau kaip 5 000 daiktų, įskaitant vėliavas, DVD, šūkius, knygas, kompiuterius, garsiakalbius ir mobiliuosius telefonus“, - pranešė „Xinhua”.

Pranešime nebuvo skelbiama, kuris vyriausybės departamentas surengė sulaikymus. „Vyriausybės kontroliuoja žiniasklaidą, todėl niekas neleidžia apie tai pranešti“, - sakė sociologijos profesorius Renmin universitete Pekine Zhou Xiaozhengas.

Žmogaus teisių grupės sako, kad Kinijos valdžia turi daug neoficialių agentūrų, kurios varžo disidentus ir neteisėtas religines grupes. Žinomiausia agentūra yra „The 610 Office“, kuri buvo įkurta 1999 metais, norint kontroliuoti religinę grupę „Falun Gong“- ši buvo uždrausta, kai tūkstančiai šalininkų Pekine suorganizavo tylų protestą prie Komunistų partijos centrinės valdybos.

Kinijos valstybinis religinių reikalų biuras atsisakė komentuoti sulaikymus/

Centriniai valdžios propagandos organai nurodė kinų žiniasklaidai slopinti kalbas apie pasaulio pabaigą. „Stiprinkite tai, kas teigiama ir imkitės priemonių prieš gandų kūrimą bei sklidimą, ir nekelkite panikos”, - taip skambėjo paviešintas nurodymas. Dviems religinėm grupėms buvo uždrausta pasisakyti šalies populiariausiame bloge „Sina Weibo”.