Įrašas perduotas tyrimo institucijoms, kad būtų patikrintas „turinio autentiškumas“ ir padarytos „deramos“ išvados, ketvirtadienį „Telegram“ tinkle pranešė generalinė prokuratūra.

Šis Rusijos pareiškimas yra neįprastas. Paprastai Rusijos vyriausybė neigia visus kaltinimus dėl karo nusikaltimų Ukrainoje.

Savo ruožtu Rusijos samdinių grupuotės „Vagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas atmetė vienos nevyriausybinės organizacijos ir vieno „Vagner“ dezertyro kaltinimus, kad belaisviui galvą nupjovė jo kariai. Tai „visiška nesąmonė“, sakė J. Prigožinas.

Minutės ir 40 sekundžių trukmės įrašas nuo antradienio plinta socialiniuose tinkluose. Jis sukėlė pasibaisėjimą Ukrainoje ir užsienyje. Įraše matyti, kaip maskuojamaisiais drabužiais vilkintis kaukėtas vyras peiliu pjauna galvą dar gyvam, ant žemės gulinčiam vyrui. Kamera užfiksuoja aukos karinę uniforma su Ukrainos skiriamaisiais ženklais.

Ukrainos žvalgyba teigia tikriausiai nustačiusi rusų, surengusių žiaurią egzekuciją į nelaisvę patekusiam ukrainiečių kariui, tapatybę. Taip pat žinoma, kur įvyko tragedija.

Kaip praneša portalas „rbc.ua“, tai ketvirtadienį interviu „Laisvės radijui“ pareiškė Ukrainos žmogaus teisių įgaliotinis Dmytro Lubinecas.

„Vakar aš bendravau su mūsų žvalgybos institucijų atstovais. Pasak jų, jie jau apytikriai žino, kas tai padarė, kurioje vietovėje, kas tiesiogiai dalyvavo ir kas buvo tiesioginis vykdytojas“, – sakė ombudsmenas.

Į klausimą, ar su egzekucija susiję Rusijos privačios karinės kompanijos „Vagner“ samdiniai, jis neatsakė.

„Tai jau detalės, kurių negaliu atskleisti. Bet galiu pasakyti, kad, mano manymu, mūsų žvalgyba dirba labai efektyviai“, – pabrėžė O. Lubinecas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)