Vis dėl to pernai gruodį, kai saulė Maskvos padangėje iš viso pasirodė vos šešias minutes, buvo viršytas net patį didžiausią slogutį garantuojančio, niūriausio mėnesio rekordas.

Pernykštis gruodis laikomas tamsiausiu nuo pat statistikos kaupimo pradžios. Lig tol tamsumo rekordas priklausė 2000-ųjų gruodžiui, kai per ištisą mėnesį saulė buvo išlindusi vos tris valandas.

Saulės šviesos gruodžio mėnesį vidurkis – 18 valandų.

„Tai sužinoję, daugelis sako suprantą, kodėl tuo metu rusai jaučiasi prislėgti“, – agentūrai TASS sakė Romanas Vilfandas, Rusijos hidrometeorologijos centro direktorius.

Maskviečiai ir taip turi ne vieną priežastį būti liūdni. Ekonominis sąstingis, bauginantys transporto kamščiai, o kai kuriems ir beveik garantuota perspektyva dar šešerius metus šalies prezidento poste matyti Vladimirą Putiną ne juokais kelia neviltį.

Vis dėlto, remiantis Rusijos dienraščio „Moskovskij komsomolec“ skelbta informacija, psichologinės pagalbos reikalingų maskviečių pastaruoju metu gerokai padaugėjo ir taip, anot žurnalistų, yra dėl labiau nei kada nors juntamo šviesos trūkumo.

Tokia dienraščio išvada sukėlė audringą reakciją socialiniuose tinkluose. „Juk dabar klupinti šalis stojasi ant kojų, juk laimėjome karą Sirijoje...“ – rašo vienas internautas.

„Ir kam gi ta saulė, jei kelią nušviečia šviesus Putino veidas?“ – ironiškai klausia kitas.

„Tai Hillary keršas“, – juokais konstatuoja amerikietis Steve‘as Lemsonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)