Agentūros „Reuters“ skaičiavimu, infekcijų antradienį padaugėjo mažiausiai 77 209 iki 82,77 mln. Mirčių skaičius per parą išaugo mažiausiai 264 iki daugiau kaip milijono.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) teigimu, apie pusę infekcijų praėjusią savaitę sukėlė omikron atmainos potipis BA.2.12.1, kuris šalyje plinta nuo balandžio vidurio ir jau vyrauja didelėje rytinės pakrantės dalyje.

„Virusas vis labiau puola senyvo amžiaus ir labiau pažeidžiamus žmones, taip pat turinčius gretutinių ligų ar smarkiai nusilpusį imunitetą, – sakė Williamas Schaffneris, infekcinių ligų ekspertas. – Tačiau dabar turime geresnių gydymo galimybių ir daugelis šių žmonų ligoninę palieka vertikaliai, o ne horizontaliai“.

„Pfizer“ medikamento „Paxlovid“, kuris didelės rizikos pacientus apsaugo nuo sunkios ligos eigos, naudojimas per praėjusias keturias savaites išaugo 315 proc.

„Reuters“ skaičiavimu, dabar per dieną JAV vidutiniškai registruojama beveik 97 000 naujų infekcijų – prieš savaitę vidurkis siekė 73 000. Kovo pabaigoje atvejų skaičius buvo smukęs iki 30 000 susirgimų per dieną, tačiau nuo tada jis vėl auga.

Niujorkas antradienį perspėjimo dėl koronaviruso laipsnį padidino iki „aukšto“. Čia sveikatos tarnybos primygtinai pataria vyresniems nei 65 metų amžiaus ir didelės rizikos žmonėms viešuose pastatuose ir perpildytose patalpose dėvėti kaukes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją