„Yra sutartis, taigi privaloma jos griežtai laikytis. Jei sutartis bus sulaužyta, savaime suprantama bus iškelta byla“, – tvirtino S. Šoigu.

Gynybos ministras pridūrė, kad teismo procesas gali užtrukti šešis mėnesius, kadangi sausį Rusija pareikalavo iš Prancūzijos oficialaus pasiaiškinimo dėl nepristatytų „Mistral“ laivų.

Kiek anksčiau vienas šaltinis TASS agentūrai sakė, kad pagal sutartį, Prancūzijai buvo leista atidėti pirmojo „Mistral“ laivo pristatymą trims mėnesiams, pradedant nuo 2014 m. lapkričio 1 d.

Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Jurijus Borisovas lapkritį tvirtino, kad Rusija imsis griežtų veiksmų ir iškels bylą, jei karo laivai jai nebus pristatyti.

Anot žiniasklaidos, bauda už sutarties neįvykdymą Prancūzijai galėtų siekti apie 3 mlrd. eurų.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo desantinius atakos laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas – „Sevastopol“ – 2015-aisiais. Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai į Rusiją gali būti ir nepristatyti.