Gynybos ir karybos ekspertai vieną po kito „sutaršė“ visus kanclerio Olafo Scholzo ir jo gynybos ministrės Christine Lambrecht argumentus, kuriais jie mėgino pateisinti atsisakymą perduoti Ukrainai vokiškus tankus.

Vokietijos užsienio santykių tarybos (DGAP) taikos tyrimų direktorius Christianas Möllingas nesibaigiančias diskusijas dėl tankų pavadino tiesiog kurioziškomis. Pasak jo, palaikyti ir stiprinti Ukrainos gebėjimą apsiginti yra Vakarų valstybių pareiga.

„Ukraina aiškiai sako, kad jai reikia daug daugiau sunkiosios ginkluotės, kovinių tankų ir pėstininkų kovos mašinų, Vokietija jų turi, tiek pramonė, tiek iš dalies ir Bundesveras, tačiau esama politinio tabu, kurio vis dar nenorima sulaužyti“, – sakė Ch. Möllingas žinių televizijos kanalui n-tv.

„Vokietijos pramonė jau ne pirmas mėnuo sakosi galinti į Ukrainą nusiųsti 100 pėstininkų kovos mašinų „Marder“ ir 88 kovos tankus „Leopard“, – nurodė ir atsargos generolas, karo istorikas K. Wittmannas, net ir asmeniškai tuo klausimu kalbėjęsis su kancleriu bei raginęs jį pagaliau nebeblokuoti šio reikalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)