Visame pasaulyje garsias meno kolekcijas bus galima apžiūrėti nuo pirmadienio iki šeštadienio, tačiau lankytojai turės iš anksto užsisakyti bilietus ir jiems bus nustatyti konkretūs apsilankymo laikai.

Muziejai tuo laikotarpiu, kuriuo dėl koronaviruso apribojimų buvo uždaryti, vykdė remonto ir techninės priežiūros darbus. Pavyzdžiui, Siksto koplyčioje, kurioje per metus apsilanko 6 mln. žmonių, nuo 15-ojo amžiaus freskų buvo šalinamos dulkės.

„Popiežiaus muziejai su malonumu jūsų laukia!“ – nurodoma išplatintame pranešime.

Sprendimas atverti muziejus buvo priimtas šalies vyriausybei švelninant dėl koronaviruso taikomus apribojimus. Nuo pirmadienio visi Italijos regionai, išskyrus penkis, perkeliami į mažos rizikos „geltonąją“ kategoriją. Tai reiškia, kad veiklą dienos metu gali atnaujinti barai ir restoranai, o taip pat duris vėl gali atverti ir muziejai.

Pirmadienį turėtų būti atidaryti ir Romos Koliziejus bei Forumas, tačiau jie neveiks savaitgaliais.

Griežtesni „oranžinės“ kategorijos apribojimai ir toliau galios Sicilijos bei Sardinijos salose, taip pat Umbrijoje, Pulijoje ir autonominėje Pietų Tirolio provincijoje.

Visoje Italijoje ir toliau naktį galioja komendanto valanda, todėl barų ir restoranų lankytojai privalės būti aptarnaujami tik iki 18 valandos.