Sprendimas atleisti A. Schonbohmą iš pareigų įsigaliojo „nedelsiant“, naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas spaudai ir kaip vieną iš priežasčių nurodė „žiniasklaidoje atskleistus ir plačiai aptartus kaltinimus“.

2012 metais A. Schonbohmas tapo vienu iš Berlyne įsikūrusios asociacijos, žinomos kaip „Cyber Security Council Germany“ (CSCG), kuri konsultuoja įmones, vyriausybines agentūras ir politikos formuotojus kibernetinio saugumo klausimais, steigėjų.

Ši asociacija dabar yra puolama dėl įtariamų ryšių su Rusijos slaptosiomis tarnybomis.

Remiantis populiarios transliuotojo ZDF satyrinės laidos tyrimu, A. Schonbohmas vis dar palaiko ryšius su asociacija.

Dienraštis „Handelsblatt“ anksčiau šį mėnesį pranešė, kad dėl šių kaltinimų vyriausybėje kilo „didelis susierzinimas“.

Vokietijos vidaus reikalų ministerija praėjusią savaitę pareiškė, kad „rimtai žiūri į faktus, apie kuriuos buvo pranešta, ir visapusiškai juos tiria“ bei „nagrinėja visas galimybes, kaip elgtis susidariusioje situacijoje“.

CSCG savo interneto svetainėje paskelbtame pareiškime paneigė šiuos kaltinimus ir pavadino juos „absurdiškais“.

Pastaraisiais metais Vokietija ne kartą apkaltino Rusiją bandymais vykdyti kibernetinį šnipinėjimą.

Iki šiol didžiausias incidentas, dėl kurio kaltinami rusų programišiai, buvo 2015 metais įvykdyta kibernetinė ataka, kurios metu buvo paralyžiuotas žemųjų parlamento rūmų – Bundestago – kompiuterių tinklas, o visa institucija kelias dienas buvo atjungta nuo interneto, kol jis buvo taisomas.

Rusija neigia vykdanti tokią veiklą.

Po Maskvos invazijos į Ukrainą įtampa tarp Rusijos ir Vokietijos tik sustiprėjo.

BSI įspėjo, kad įmonėms, asmenims ir ypatingos svarbos infrastruktūrai gresia pavojus nukentėti nuo Rusijos kibernetinių atakų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją