Simonovskio apylinkės teismas antradienio vakarą Romaną Rubanovą pripažino kaltu dėl nesankcionuoto mitingo organizavimo ir skyrė jam dešimties dienų areštą, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jo advokatas Ivanas Ždanovas.

Teismo verdikte teigiama, kad A. Navalno Kovos su korupcija fondui vadovaujantis R. Rubanovas tviteryje paskelbė nuorodą į Kremliaus kritiko vaizdo įrašą, kuriame A. Navalnas kvietė Rusijos gyventojus dalyvauti sausio 28 dieną surengtame mitinge.

Rusijos institucijos vykdo vis intensyvesnę kampaniją prieš A. Navalną. Jis siekė dalyvauti kovą vyksiančiuose prezidento rinkimuose, tačiau to padaryti jam neleista dėl prieštaringai vertinamo teistumo. Todėl dabar A. Navalnas ragina artėjančius rinkimus boikotuoti.

Nemažai daliai A. Navalno bendražygių buvo skirtos administracinės bausmės dėl panašių nusižengimų. Tarp tokių nuobaudų sulaukusių asmenų buvo ir A. Navalno spaudos sekretoriai, kuriems buvo skirtas kelių dienų areštas dėl protestuose filmuotos medžiagos transliavimo internete.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)