Dviejų moterų, kurių amžius 46 ir 60 metų, būklė išlieka kritinė. Į ligoninę jos pateko iš karto po procedūros DR grožio klinikoje praeitą trečiadienį, tokią informaciją suteikė Honkongo sveikatos apsaugos departamentas. Dar dvi moterys, kurių amžius 56 ir 59 metai, taip pat atsidūrė ligoninėje. Jaunesnės moters būklė gana sunki, o vyresniosios – stabili, tvirtina medikai.

Honkongo sveikatos apsaugos departamento, tiriančio šį incidentą, pranešime teigiama, jog visos moterys buvo gydomos DC-CIK metodu: procedūra, kurios metu koncentruojamas ir perdirbamas iš žmogaus paimtas kraujas, o vėliau perpilamas tam pačiam asmeniui. Tyrimą atliekantys specialistai tvirtina, jog šią procedūrą atlikti gali tik specialų leidimą turintys gydytojai.

CNN kalbinti specialistai teigia niekada negirdėję, jog vadinamas DC-CIK metodas būtų taikomas sveikiems žmonėms.

„Toks gydymas skiriamas tik vėžiu sergantiems pacientams, neretai tai tampa paskutine viltimi, nes jokių kitų variantų nebebūna likę“, - teigia Honkongo universiteto mikrobiologijos katedros infekcinių ligų komiteto pirmininkas Ky Yuenas.

Kol kas nežinoma, ar bent viena iš keturių ligoninėje atsidūrusių moterų serga vėžiu, tačiau Honkongo sveikatos apsaugos departamento teigimu, bent jau viena iš pacienčių prieš gydymą buvo tikrai puikios sveikatos.

Honkongo universiteto infekcinių ligų centro vadovas, mokslų daktaras Ho Pak Leungas CNN žurnalistams sakė, jog duomenų apie DC-CIK gydymo taikymą kosmetiniams tikslams neturi ir apie jo naudą tokiam tikslui nėra girdėjęs.

„Labai abejoju šio gydymo moksliniu ir medicininiu pagrindu“, - Ho Pak Leungas.

Honkongo sveikatos apsaugos departamento teigimu, vienos iš moterų kraujo mėginyje rasta bakterijos Mycobacterium abscessus, kuri taip pat aptinkama vandenyje, dirvoje ir dulkėse, skelbia JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras. Panašių radinių aptikta ir kitų dviejų pacienčių mėginiuose, tyrimas vyksta ir toliau.

Ho Pak Leungas teigimu, normaliomis sąlygomis ši bakterija grėsmės sveikiems žmonėms nekelia. Tačiau šiuo atvejų bakterija kažkokiu būdu pateko į moterų kraują.

„Didelė tikimybė, jog moterys sunkiai susirgo būtent dėl minėtojo gydymo“, - konstatuoja mokslų daktaras.