M. Morawieckis taip pat pranešė, kad nuo kitos savaitės lenkai vaistinėse galės nemokamai gauti greitųjų COVID-19 testų, o vyresnio amžiaus COVID-19 sergančius pacientus gydytojai lankys namuose.

„Penktoji banga dabar jau yra faktas... Matome rekordinį užsikrėtimų skaičių, todėl susiduriame su nauja situacija“, – žurnalistams sakė M. Morawieckis.

„Rekomenduojame nuotolinį darbą. Valstybinės įstaigos kuo greičiau pereis prie nuotolinio darbo. Kreipiuosi į darbdavius, (ragindamas) padaryti tą patį“, – kalbėjo jis.

Lenkija, kur mažiau nei du trečdaliai suaugusių gyventojų yra visiškai paskiepyti nuo COVID-19, penktadienį pranešė registravusi naują dienos užsikrėtimų rekordą – 36 665 atvejus ir dar 248 anksčiau užsikrėtusių žmonių mirtis.

Opozicija griežtai kritikuoja vyriausybę dėl jos nepakankamų kovos su sveikatos krize priemonių.

Praėjusią savaitę atsistatydino 13 iš 17 vyriausybei patarinėjusių medicinos ekspertų, apkaltinusių populistinę konservatorių vyriausybę nesiimant tinkamų veiksmų kovai su pandemija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)