Tačiau socialinių tinklų vartotojai abiejose Lamanšo sąsiaurio pusėse, Didžiosios Britanijos premjero veiksmus išvadinę įžeidžiančiais, galėjo padaryti skubotas išvadas.

Pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti, kad B. Johnsonas atsakė į šeimininko pokštą.

Emmanuelis Macronas, panašu, pasakė, jog stalelis gali būti naudojamas ir kaip suoliukas kojoms, o tuomet B. Johnsonas kilstelėjo dešiniąją koją.

Vienas britas apkaltino B. Johnsoną prastomis manieromis: „Tik įsivaizduokite Didžiosios Britanijos bulvarinių leidinių pasipiktinimą, jei užsienio šalies premjeras būtų taip pasielgęs Bakingamo rūmuose!“

„Itone akivaizdžiai nemoko gerų manierų“, – rašė kitas vartotojas.

Prancūzijoje vienas asmuo prancūziškai pakomentavo: „Britiška elegancija BoJo stiliumi“. Kitas pareiškė: „Įdomu, ką apie tai galvoja karalienė“.

Buvęs Tony Blairo atstovas spaudai Alastairas Campbellas neįžvelgė pokšto.

„Gėda, kad naujasis Jungtinės Karalystės premjeras taip ilgai užtrunka, kol nuvyksta susitikti su Vokietijos kanclere ir Prancūzijos prezidentu, o tuomet užsikelia koją ant prezidento stalelio. Gali skambėti banaliai, tačiau tai tiesiog rodo visišką aroganciją ir nepagarbą“,– naujienų agentūrai PA sakė A. Campbellas.

2012 metais pasirodžiusios nepalankios J. Johnsonui biografinės knygos „Tiesiog Borisas“ autorė Sonia Purnell savo tinklaraštyje parašė: „Šiurkštu ir verčia raudonuoti. Įsivaizduokite E. Macroną, užkėlusį koją ant stalo Bakingamo rūmuose“.

Pasitaiko ir komplimentų B. Johnsono adresu. Pasak kai kurių komentatorių, jis atrodo labai ramus ir atsipalaidavęs prieš įtemtas derybas „Brexit“ tema ir rodo Prancūzijos prezidentui, „kas čia svarbiausias“.

Vis dėlto, kaip atkreipė dėmesį Didžiosios Britanijos televizijos kanalas „Sky News“, fotosesijos įrašas piešia visai kitokį įvykių vaizdą.

„Reuters“ agentūros kadruose matyti, kad E. Macronas šypsodamasis delnu pliaukši per stalelį, rodydamas B. Johnsonui, jog šis galėtų pasinaudoti juo kaip suoleliu kojoms.

Jungtinės Karalystės premjeras, priimdamas siūlomą pokštą, pasisuka į fotografus ir trumpam užkelia koją ant stalelio krašto, o po to su šypsena ištaria „Atleiskite“ ir ranka padaro atsiprašomą gestą.

Incidentą nušvietė ir Prancūzijos žiniasklaida.

„Ne, B. Johnsonas neįžeidė Prancūzijos užkeldamas koją ant stalelio priešais E. Macroną“, – skelbė dienraščio „Le Parisien“ antraštė. Straipsnyje buvo pabrėžiamas linksmas abiejų politikų papokštavimas.

„Internete sureaguojama greitai – ir kartais netinkamai“, – rašoma straipsnyje.

Savaitraščio „L'Obs“ svetainėje ir „FranceInfo“ radijuje panašiai vertinta linksmoji incidento pusė.

Bent jau Prancūzijos žiniasklaidai atrodo, kad šįkart premjeras ribų neperžengė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)