"Šiuo metu nėra jokių planų uždaryti Gitmo. Prezidentas teigia, jog mes turime pastoviai vertinti mūsų turimas galimybes", - sakė D.Cheney "Fox News", pavartojęs žargone vartojamą šio kardomojo izoliatoriaus pavadinimą.

"Šiuo atveju labai svarbu suprasti, kad Gvantaname laikomi žmonės yra blogi žmonės. Noriu pasakyti, kad daugelis jų yra teroristai. Šie žmonės buvo sugauti kovos lauke Afganistane ar sulaikyti per operacijas prieš "al Qaeda" tinklą", - sakė D.Cheney. "Mes jau patikrinome ten laikomus belaisvius ir kažkiek jų paleidome, išsiuntėme į gimtas šalis. Ten liko tik užkietėję (nusikaltėliai)", - pridūrė jis.

Kubos saloje įkurtame kalėjime laikoma maždaug 540 įtariamųjų terorizmu iš 40 šalių. Nauja politinė audra kilo, kai žurnalas "Newsweek" paskelbė, o po to atšaukė pranešimą, kad kariniai tardytojai, siekdami pažeminti musulmonų kalinius, nuleido Koraną į klozetą.

JAV prezidentas George'as W.Bushas trečiadienį pareiškė, esąs pasirengęs apsvarstyti alternatyvas "karo su terorizmu" kalėjimui Gvantaname, kai prie raginimų jį uždaryti prisijungė buvęs prezidentas, Nobelio premijos laureatas Jimmas Carteris.