Praėjusio pirmadienio naktį hercogą (77 m.) išvežė į Londono koledžo universitetinę ligoninę, vėliau perkėlė į Karaliaus Edvardo VII ligoninę, kurioje kovą gydė karalienę Elžbietą nuo gastroenterito, praneša telegraph.co.uk.

Hercogas atšaukė trims savaitėms atšaukė visus susitikimus ir išvykas. Tiesa, Bakingamo rūmai pranešė, kad insultas buvo lengvos formos ir kad artimiausiu metu hercogas vėl imsis savo pareigų. Ligoninėje hercogas pajėgė kalbėti su karališkosios šeimos personalu.

Šaltinis teigė: „Liga nėra sunki. Jis gulės ligoninėje dar kelias dienas, o paskui grįš namo sustiprėti. Tikimasi, kad artimiausiu metu jis grįš prie savo pareigų.“

Hercogo atstovas neinformavo, ar Kento hercogienė, su kuria hercogas kartu negyvena, aplankė jį ligoninėje.

Nepaisant amžiaus, hercogas turi daugybę oficialių įsipareigojimų. Britų karališkoje šeimoje daugybę oficialių pareigų vykdo vyriausieji šeimos atstovai.

Pastaraisiais mėnesiais po karalienės (86 m.) ir Edinburgo hercogo (91 m.) ligų kilo klausimas, ar jaunesnės kartos karališkosios šeimos atstovai, konkrečiai Kembridžo hercogas ir hercogienė, perims gausėjančių įsipareigojimų dalį.