Ir kanclerės Angelos Merkel partijos „Krikščionių demokratų sąjunga“ (CDU) pirmininkas Arminas Laschetas, ir M. Soederis iš Bavarijos krikščionių socialinės sąjungos (CSU) varžysis, siekdami tapti bloko kandidatais į kanclerio postą rugsėjo 26 d. vyksiančiuose parlamento rinkimuose.

Tyrimų instituto „Civey“, „Augsburger Allgemeine“ dienraščio užsakymu, surengta apklausa atskleidė, kad 58 proc. gyventojų mano, jog Bavarijos premjeras elgiasi teisingai, pareiškęs norą tapti CDU ir CSU bloko kandidatu į kanclerio poziciją.

Savo ruožtu 30 proc. piliečių manė, kad M. Soederiui verčiau nereikėjo kelti savo kandidatūros. 12 proc. gyventojų teigė nėra apsisprendę šiuo klausimu.

Remiantis bloko paskelbta informacija, M. Soederis yra užsitikrinęs nemažą paramą – 86 proc. CDU ir CSU rėmėjų teigia, kad jo sprendimas kandidatuoti yra teisingas.

Maždaug 50 proc. Žaliųjų partijos ir 47 proc. socialdemokratų (SPD) partijos rėmėjų taip pat teigiamai vertina CSU pirmininko kandidatūrą. Tarp „Laisvosios demokratų partijos“ rėmėjų šis rodiklis yra tik 45 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)