63 proc. žmonių, dalyvavusių laikraščio "Aftonbladet" apklausoje, sakė, jog norėtų, kad karalius per artimiausius 10 metų užleistų sostą 33 metų princesei. Tik 30 proc. apklaustųjų pareiškė nuomonę, kad karalius turėtų valdyti iki savo mirties, o likę 7 proc. nuomonės šiuo klausimu neturėjo.

15 proc. iš tūkstančio apklaustųjų sakė, kad karalius turėtų atsistatydinti kaip galėdamas greičiau, 27 proc. - kad jis turėtų pasitraukti per ateinančius penkerius metus, o 21 proc. - kad karalius turėtų užleisti sostą per ateinančius 10 metų.

Apklausa buvo atlikta po to, kai neseniai knygynuose pasirodė itin atvira karaliaus biografija, kurioje pateikiamos ir detalės apie jo romanus su virtine jaunų moterų, tarp jų - popgrupės "Army of Lovers" pagrindine dainininke Camilla Henemark.

64 metų karalius į sostą atsisėdo 1973-iaisiais, kai jam buvo vos 27-eri.

Kiti Švedijos karališkosios šeimos nariai pastaraisiais mėnesiais taip pat sulaukė nemalonaus bulvarinių laikraščių dėmesio.

Princas Karlas Filipas buvo susietas su viena realybės televizijos žvaigžde, o princesė Madeleinė, jaunesnioji karaliaus Carlo ir karalienės Silvios dukra balandį nutraukė sužadėtuves su ilgamečiu draugu, kuris, kaip paaiškėjo, turėjo romaną su viena norvege.

Victoria, kuri šią vasarą ištekėjo už savo buvusio trenerio, yra populiariausia karališkosios šeimos narė, rodo apklausa. Savo mėgstamiausiu karališkuoju asmeniu ją nurodė 56 proc. apklaustųjų ir tik 8 proc. apklausos dalyvių sakė, kad jiems labiausiai patinka karalius.

Tačiau pati monarchija, kaip institucija, išlieka populiari - jos tęstinumui pritarė 74 proc. apklaustųjų.