Dauguma apklaustųjų - 61 proc. - mano, kad „Brexitas“ neturės juntamo poveikio ES šalims. 27 proc. respondentų tuo tarpu baiminasi neigiamų pasekmių. 12 proc. galvoja, kad kitoms ES valstybėms be britų bus geriau. Nyderlandų ir Lenkijos gyventojai yra didžiausi pesimistai: trečdalis žmonių ir vienoje, ir kitoje šalyje baiminasi neigiamų padarinių.

Daug labiau gyventojų nuomonės skiriasi dėl to, ar patys britai turės naudos iš skyrybų su ES. 44 proc. europiečių mano, kad „Brexitas“ neigiamai paveiks Didžiąją Britaniją, 25 galvoja - kad tai duos naudos šaliai. Likę yra tos nuomonės, kad britų padėtis ir po išstojimo iš Bendrijos liks tokia pat.

Didelę įtaką respondentų pozicijai šiuo klausimu turėjo ir nurodytas jų palankumas atskiroms partijoms. Tie, kam patinka dešiniosios kraštutinės ar dešiniosios populistinės partijos, daug dažniau mano, kad britams po išstojimo iš ES bus geriau.

Aiškiausiai tai matėsi Prancūzijoje ir Italijoje. 59 proc. dešiniosios populistės Marine Le Pen vadovaujamos partijos „Nacionalinis sambūris“ šalininkų tikino, kad britai iš „Brexito“ turės naudos. Taip mano ir dauguma italų, artimų Matteo Salvinio dešiniajai „Lega“ partijai (52 proc.).

Reprezentacinėje apklausoje 28 šalyse narėse dalyvavo 11 700 14-65 metų amžiaus žmonių. Apklausa vyko 2018-ųjų gruodį.