Nelaimingas atsitikimas įvyko ne darbo dieną, todėl žmonės nenukentėjo. Tačiau visuomenė apie šį įvykį nebuvo informuota, pranešė Latvijos televizijos LTV laida „1:1“.

2012 metų rugsėjo 3 dieną lubos įgriuvo (apie 20 kv. m) minėtos mokyklos klasėje trečiajame aukšte. Paaiškėjo, kad netinkamai buvo sutvirtintos medinės sijos. 2011 metų vasarą šį mokyklos pastatą rekonstravo bendrovė „Re&Re“, remontas atsiėjo beveik 1 mln. latų.

Rygos savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus direktorius Olegas Burovas televizijai aiškino, kad remonto darbai turėjo baigtis per tris mėnesius, todėl statybų bendrovėms konkurso metu nereikėjo pateikti techninių projektų.

O. Burovas pažymėjo, kad medinių sijų konstrukcijos veikiausiai neatlaikė apkrovos, nes ant stogo buvo statybinių atliekų. Gali būti, kad papildomos apkrovos per rekonstrukciją susidarė apšiltinant lubas.

Lubos įgriuvo ne darbo dieną, kai patalpose nieko nebuvo.

Įvertinus siatuaciją, medinės sijos buvo pakeistos metalinėmis. Šiuos darbus atliko savivaldybės įmonė „Rigas serviss“, nes pastarieji darbai nebuvo įtraukti į kontraktą su „Re&Re“, pridūrė O. Burovas.

Iš jo žodžių galima suprasti, kad Rygos savivaldybė nenorėjo ginčytis su „Re&Re“ teisininkais, todėl pati likvidavo griūties pasekmes.

Taip pat žinoma, kad per mokyklos rekonstrukcijos konkursą iš pradžių buvo pasirinkta kita bendrovė, tačiau ji pasitraukė iš projekto, kai sužinojo, kad darbus reikės užbaigti per tris mėnesius.

O. Burovas pridūrė, kad šiuo metu jau duotas nurodymas patikrinti ir kitas medines sijas.