„Gegužės 28 dieną žiniasklaida paskelbė SNBO (Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos) sekretoriaus Oleksandro Danyliuko vaizdo pranešimą, kad Ukrainos prezidento administracijos situacijų valdymo kambaryje nebėra serverių su įslaptinta informacija“, - sakoma GBR feisbuko paskyroje paskelbtame pranešime.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl galimo dokumentų, sudarančių valstybės paslaptį, praradimo, sukėlusio sunkių padarinių.

Naujai paskirtas SNBO sekretorius O. Danyliukas antradienį vakare pranešė, kad iš prezidentūros operatyvinių pasitarimų kabineto dingo vaizduokliai, IT technika ir serveriai su įslaptinta informacija. Per "Facebook" paskelbtame vaizdo įraše O. Danyliukas demonstruoja tuščią kambarį plikomis sienomis ir tuščius serverių stelažus.

Buvęs prezidento atstovas spaudai Sviatoslavas Ceholka savo ruožtu tvirtino, kad visa pasitarimų kabinete buvusi įranga buvo nuomota ankstesnio prezidento Petro Porošenkos lėšomis, todėl pasibaigus jo kadencijai buvo grąžinta savininkui, o slaptos informacijos joje esą nebuvo laikoma.

S. Ceholka pabrėžė, kad SNBO turi atskirą operatyvinių pasitarimų centrą su konfidencialiais serveriais.

Buvęs SNBO sekretorius Oleksandras Turčynovas irgi sakė, kad šios tarnybos pagrindinis situacijų valdymo centras yra saugomas ir veikia įprastu režimu.