Per pradinę policijos apklausą įtariamas P. Madsenas neigė supjaustęs jos kūną ir sakė, kad ji mirė per nelaimingą atsitikimą, jai ant galvos nukritus sunkiam povandeninio laivo liukui.

Tačiau dabar įtariamasis pakeitė savo parodymus ir sakė, kad žurnalistė laive mirė apsinuodijusi smalkėmis, sakoma policijos pranešime.

„Dabar jis paaiškino, kad Kim Wall mirė apsinuodijusi anglies monoksidu povandeniniame laive tuo metu, kai jis pats buvo ant denio“, – sakė policija.

„Be to, Peteris Madsenas prisipažino, kad po to jis sukapojo jos kūną ir išmėtė jo gabalus Kiogės įlankoje“, prie Kopenhagos.

Kinijoje ir Niujorke gyvenusi laisvai samdoma žurnalistė K. Wall, nuvykusi į P.Madseno laivą paimti iš išradėjo interviu, dingo rugpjūčio 10 dieną. Rugpjūčio 21 dieną Kiogės įlankoje prie Kopenhagos buvo rastas tos moters torsas. Jos galva, kūnas ir drabužiai sudėti į plastikinius maišus, buvo rasti toje pačioje įlankoje spalio 7 dieną.

Savamokslis inžinierius ir išradėjas P. Madsenas yra sulaikytas nuo rugpjūčio 11 dienos. Nuo to laiko jis kelis kartus keitė savo parodymus.

Sulaikymo dieną P.Madsenas buvo išgelbėtas vandenyse tarp Danijos ir Švedijos iš skęstančio jo paties povandeninio laivo. Policijai vyras sakė, kad vakare išleido K. Wall į krantą iš karto po interviu.

Policija teigė mananti, kad P. Madsenas laivą nuskandino tyčia.

Rugsėjo 5 dieną P. Madsenas pakeitė savo parodymus pareiškęs, kad žurnalistei ant galvos netyčia užkrito 70 kilogramų sveriantis liuko dangtis, kuris užmušė ją vietoje, sukeldamas kraujoplūdį iš galvos.

Ištiktas panikos jis sakė išmetęs moters kūną už laivo borto ir tvirtino, kad tuomet kūnas buvo su galva.

Tačiau spalio 7 dieną policija pranešė, kad jokių įskilimų ant K. Wall kaukolės nerasta.