A.Danilovas socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdo įrašu apie minimus naikintuvus. Prie vaizdo įrašo jis prirašė: „Jau greitai ir Ukrainos danguje“.

F-16 – lengvasis vieno variklio daugiafunkcis naikintuvas, kurį dar 1948 metais pradėjo gaminti Jungtinės Valstijos.

„Kovinis sakalas“ po modernizacijos tapo vienu iš pagrindinių NATO valstybių narių karinių orlaivių. Šis naikintuvas universalus, nes ore gali atlikti daug skirtingų užduočių – nuo mūšių iki taiklių bombardavimų.

JAV ir Prancūzija neatmeta galimybės perduoti Ukrainai naikintuvų. Paklaustas, ar JAV svarsto skirti naikintuvų, JAV prezidento Joe Bideno patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotojas Jonas Fineris amerikiečių televizijos stočiai MSNBC sakė, kad neatmetama jokia konkreti ginklų sistema.

Parama, anot jo, bus teikiama atsižvelgiant į tai, ko reikia Ukrainai. „Mes tai labai atidžiai aptarsime“, – sakė J. Fineris.

Panašiai, anot britų žiniasklaidos, ketvirtadienį Londone kalbėjo Prancūzijos Nacionalinės Asamblėjos Gynybos komiteto pirmininkas Thomas Gassilloud‘as: „Turime nagrinėti konkrečius atvejus ir palikti atviras visas duris“.

Lenkijos vyriausybė taip pat pareiškė pritarsianti, jei NATO nuspręstų tiekti Ukrainai naikintuvų.

„Manau, kad mes, NATO, turime būti drąsesni“, – prancūzų stočiai LCI sakė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis. Tačiau, žinoma, tai gali būti tik NATO, kaip organizacijos, sprendimas, pridūrė jis. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas tokią galimybę atmetė.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tuo tarpu patvirtino savo šalies poreikį gauti įvairių ginklų sistemų.

„Rusijos agresiją įmanoma sustabdyti tik adekvačiais ginklais“, – sakė V. Zelenskis ketvirtadienį savo tradiciniame vaizdo kreipimesi. Jo šaliai esą reikalingi ir naikintuvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)